În ziua Sfânta a Nașterii Domnului, vă invitam la o discuție sinceră și deschisă cu unul dintre cei mai iubiți artiști din țara noastră. Singurul care, de altfel, an de an împodobește bradul, fie chiar și în cântec, alături de fanii săi: Fuego. Astăzi, Paul Surugiu intra în casele noastre și își deschide sufletul în față tuturor, a transmis Cristina Dorobanțu.

Fuego, emoții de Crăciun

Cântă, pictează, joacă și compune melodii. Aproape că nu există ceva din sfera artistică la care Fuego să nu se priceapă. Fiecare activitate este făcută cu dăruire și emoție, căci Paul Surugiu se implică sută la sută în ceea ce îi face plăcere. Iar publicul simte asta, căci nu degeaba fiecare spectacol al său are loc cu casa închisă.

"E onorant și o bucurie și trebuie să-i mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru că fac ceea ce-mi place", a declarat Fuego.

Anul acesta împlinește 30 de ani de activitate. 3 decenii în care s-a dăruit publicului su și l-a răsfățat așa cum a știut mai bine: cu zâmbete, spectacole, devotament și mai ales, multă emoție. Chiar și acum, după atâta timp, Fugeo încă resimte fiecare apariție ca și când ar fi prima.

"Eu tremur tot înainte de spectacol, transpir, mărul lui Adam... nu pot să înghit. Există un ochi al cortinei și mă uit și văd cum se adună oamenii în sala, oare mă vor primi frumos? Îmi pun tot felul de întrebări.

Primele 5 minute sunt îngrozitoare pentru că nu știi ce te așteaptă", a declarat Fuego.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Însă lumea artistică l-a învățat că supraviețuirea în acest domeniu e complicată și depinde în totalitate de el. Arta cere sacrificii, iar Fugeo știe că trebuie să aducă în permanență un suflu nou interpretărilor și aparițiilor sale.

"Artistul tot timpul se reinventează și nu trebuie să fie că omul de rând, de pe stradă, trebuie să aibă spectaculozitate și să se reinventeze mereu de aceea fac totul cu simt de răspundere și sunt fericit de fiecare dată când sunt invitat să cânt în concerte", a declarat Fuego.

A muncit mult la imaginea sa și o consideră o formă de respect atât față de sine, cât și față de publicul său.

"Toată treaba asta înseamnă foarte multă muncă și perseverență că dacă am ales să port un costum al Doinei Levintza sau Ciucu, care e designerul casei regale sau Maria Miu, ce creatoare de costume de teatrul și film. Pentru mine este o bucurie să lucrez cu astfel de oameni. Le expun tematica spectacolul respectiv și ei îmi fac costumația pentru asta. Primul costum, care este și pe internet, prima mea apariție într-un costum Doina Levintza a fost spectaculos, toată lumea a spus aaaa, avea impresia că sunt un print, pentru că totul era brodat din cap până în picioare. Costumul acela în timp va fi foarte valoros. Costumațiile pe care eu le fac, le și achiziționez pentru că vreau să rămână, nu vreau să fac un barter sau un parteneriat.

Când ajung la o vârstă aș vrea să ajung la atâtea costume în care să fac cea mai frumoasă fundație de binefacere și cel mai frumos muzeu de artă cu costume impecabile brodate unele de mâna", a declarat Fuego.

Pentru Fuego, succesul nu a picat din cer. Artistul a muncit din greu să ajungă unde este astăzi și se dezice total de statutul de vedetă. Fuego cântă din plăcere, pentru cei care îi apreciază strădania și este recunoscător familiei sale pentru valorile morale cu care a fost crescut acasă.

"Când ai avut o familie și o existanta modestă, în momentul în care îți faci o carieră și niște bănuți, știi să apreciezi acei bănuți, d-aia spun că eu sunt același. Mama îmi spunea, Ciprian, când ieși pe ușa, să pui zâmbetul pe buze că destul de tristă este lumea în care trăim. Nu cred că succesul m-a schimbat, eu am rămas același, eu sunt același om care se întâlnește pe stradă, care dă mâna și cu mamaia care vrea autograf, dar și cu copilul sau tânărul care apreciază muzică mea. E atât de important să rămâi om. Niciodată nu am fost un star, o vedetă, am fost un om simplu care se comportă la fel că și acum 30 de ani la debut, în 93 când am debutat la Mamaia. Acest cuvânt, vedetă, star, nu există în vocabularul meu și nu-mi place să mă consider așa", a declarat Fuego.

Are un singur obicei la care nu renunță și pe care l-a adoptat de dragul publicului său.

"Eu am în geanta mea în permanență câteva fotografii cu mine și dacă mă duc undeva unde unii mă plac și dau mâna cu mine le dau o amintire, îmi face plăcere să fac lucrul acesta", a declarat Fuego.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Fuego, 30 de ani de carieră artistică. „Spectacolul aduce în fața publicului cele mai frumoase cântece din repertoriul meu”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: