Marcu Tudor, fost deputat PRM de Prahova în perioada 1996-2008 și fratele lui Corneliu Vadim Tudor, a murit la vârsta de 84 de ani. Anunțul despre decesul acestuia a fost făcut de Adrian Mărăcineanu, vicepreședintele Asociației Foștilor Parlamentari ai României. El s-a născut la București, în anul 1939.

"A fost un patriot adevărat, vicepreședintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, un familist convins și un bun coleg.

Regrete și condoleanțe familiei!”, a declarat pentru Observatorul Prahovean Adrian Mărăcineanu.

Ce funcții a avut în trecut Marcu Tudor?

Colonelul în retragere Marcu Tudor a fost înaintat la gradul de general de brigadă, cu 1 stea, la 1 decembrie 2004. Marcu Tudor a fost vicepreședinte în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și a făcut parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Totodată, despre el se știe că era inginer chimist de profesie și cercetător științific gradul II. 

Marcu Tudor mort

Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadim Tudor a decedat joi.

 

[Sursa foto: ProTv]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: El este Vivi, bărbatul de 35 de ani din Galați care și-a strangulat soția până la moarte. Două fetițe au rămas orfane de mamă

Totodată, Marcu Tudor a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Finlanda și Republica Federală Iugoslavia. Din păcate, acesta a lăsat în urma sa o soție și o fiică, Tudor Cristina-Amalia, absolventă a Facultății de limbi și literaturi străine, Universitatea București și doctorand la Universitatea Sorbona, Paris. 

În anul 1956 el a terminat Liceul teoretic Constantin Brâncoveanu, din Bucureşti, iar mai apoi a urmat Academia Militară Generală. Între anii 2000 și 2004, el a fost:

  • Vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională;
  • Membru în Comisia de control a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale;
  • Membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, conform Camerei Deputaților

Marcu Tudor mort

Marcu Tudor a murit la vârsta de 84 ani.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: Bărbat mort, plimbat cu tramvaiul timp de 2 ore la Arad. "Pasagerii au încercat să-l trezească"

Când va fi înmormântat fostul deputat?

În anul 2003, Marcu Tudor a fost membru cu statut de observator din partea Parlamentului României în Parlamentul European, iar în 2004, membru în Adunarea Parlamentară NATO, Comisia economică şi de securitate. Acesta a obținut de-a lungul vieții și mai multe titluri de inovator în tehnica militară de electronică şi comunicaţii. 

Înmormântarea acestuia va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la Cimitirul Ghencea din București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si