Nimic nu pare să îi oprească pe curajoșii strânși pe una dintre stațiunile de pe litoral, aflată în Țările de Jos. Nici vântul destul de puternic si nici temperaturile scăzute nu au putut să stea în calea dorinței oamenilor de a respecta tradiția: baia de început de an, făcută în Marea Nordului. În tradiția locului, obiceiul poarta numele de „scufundarea de Anul Nou” și se face, fără excepție, în prima zi din fiecare an.

Scufundări în Haga, în apa rece ca gheața

„Am venit aici să-mi vizitez familia, iar această experiență este extraordinară”, a spus un turist.
Obiceiul din Țările de Jos este recunoscut în toată lumea, iar turiștii se strâng de pe tot globul, fie pentru a lua parte la tradiție, fie pentru a-i aplauda, de la adăpostul gecilor călduroase, pe îndrăzneții participanți.

Citește și: VIDEO- Cât costă să faci Revelionul la munte, în România? Prețurile se ridică la mii de lei

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tradiția scăldatului la început de an a devenit populară în anii 80, când a fost inaugurată de un grup de belgieni.

De atunci și până în prezent, obiceiul s-a extins, iar mii de oameni se strâng de plajă, la fiecare dată de 1 ianuarie, pentru a-i vedea pe cei ce se încumetă să respecte tradiția.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: