Marți, 2 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a anunțat faptul că un incendiu a cuprins acoperișul unei pensiuni din Miercurea Ciuc.

Acoperișul ardea pe o suprafață de 100 de metri pătrați

În acest caz, trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc s-au deplasat la fața locului, cu două autospeciale de

stingere şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au constatat că acoperișul ardea pe o suprafață de 100 de metri pătrați. În pensiune nu erau persoane, a precizat ISU.  

"Incendiu în municipiul Miercurea Ciuc, zona Jigodin Băi. S-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Arde generalizat acoperişul unei pensiuni, pe o suprafaţă de cca 100 mp. Nu sunt persoane în interior. Se lucrează pentru localizare şi lichidare", a transmis ISU.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Anchetă extinsă în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Șase persoane, printre care și patronul Cornel Dinicu, duse la audieri

Infern de Crăciun la Ferma Dacilor din Tohani

Un incendiu puternic a izbucnit marţi dimineaţă, 26 decembrie, la pensiunea turistică Ferma Dacilor din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Opt persoane au decedat în incendiul care a mistuit pensiunea. 

Infern de Crăciun la Ferma Dacilor din Tohani

Infern de Crăciun la Ferma Dacilor din Tohani

ISU Prahova a transmis că Ferma Dacilor, unde a avut loc incendiul devastator, soldat cu 8 morți, nu avea autorizație de securitate în caz de incendiu.

În plus, potrivit autorităților, la pensiune  „a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente”.

Citește și: VIDEO- Continuă cercetările incendiului devastator din Tohani. Filmul tragediei în care au pierit 8 persoane

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”  au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere și ucidere din culpă în acest caz. Potrivit surselor judiciare ale  Agerpres, anchetatorii nu exclud nicio variantă și sunt luate în calcul atât izbucnirea focului dintr-o acțiune intenționată, dar și varianta unui accident.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si