Potrivit declarațiilor sale, rezervele de gaze în depozite au atins un nivel de 82,93%, reflectând o diferență pozitivă de peste 176 de milioane de metri cubi față de aceeași perioadă a anului precedent.

Burduja a subliniat că, în ciuda condițiilor meteorologice variate, inclusiv episoade de ger și viscol, România va depinde exclusiv de gazele românești pentru sezonul de iarnă curent. Producția zilnică de gaz a atins 26 de milioane de metri cubi, în timp ce consumul zilnic a fost de 40,6 milioane de metri cubi.

Ministrul Energiei a evidențiat și gradul de umplere a lacurilor energetice, situat în jurul valorii de 75%, ceea ce asigură condiții optime pentru generarea de energie din surse hidro. În plus, chiar și în contextul unui consum redus de energie electrică de 5329 MW, România a reușit să exporte energie electrică.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Vine gerul, dar suntem pregătiţi. Avem gaze în depozite la un nivel de 82,93%, diferenţa faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de peste 176 milioane metri cubi.

"La cum a decurs iarna până acum, dar chiar şi în condiţii mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat şi

ceea ce producem (am produs şi astăzi peste 26 de milioane de metri cubi zilnic, la un consum – astăzi – de 40,6 milioane metri cubi)”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

România va deveni "lider european" în producția de gaze naturale

Cu privire la viitor, Sebastian Burduja a anunțat planuri ambițioase pentru sectorul energetic românesc. Începând din 2024, vor fi activate capacități suplimentare de producție de mii de MW, iar din 2027 se așteaptă să intre în producție gazele din perimetrul Neptun Deep.

Aceste evoluții vor transforma România în liderul european în producția de gaze naturale, dublând practic producția națională.

Sebastian Burduja a subliniat că aceste investiții vor aduce nu doar beneficii energetice, ci și crearea de locuri de muncă mai bine plătite și facturi mai mici pentru consumatorii români. Concluzionând, ministrul Energiei a îndemnat la menținerea acestei tendințe pozitive pe tot parcursul anului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si