Festinul culinar din perioada sărbătorilor a ajuns la final. După atât răsfăț, organismul se resimte și trebuie ajutat să își revină la forma inițială. Alimentația zilnică trebuie readaptată, treptat, la nevoile și consumul energetic de zi cu zi. Am cerut sfatul unui nutriționist, ca să aflăm cum putem face acest lucru fără a afecta sistemul digestiv, a transmis Simona Pătruleasa.

Conduita alimentară după sărbători

În toată perioada asta tot sistemul nostru digestiv a fost, sub bombardament pentru că au fost multe grăsimi, multe dulciuri, alcool și multă carne așa că ar trebui să mai scădem aceste lucruri măcar o perioadă, a declarat Amalia Ahire, medic nutriționist.

Să renunți la o masa gustoasă și îmbelșugată nu este deloc ușor. Produsele grase și bogate în proteine consumate în ultimele săptămâni, trebuie înlocuite cu alimente mai slabe si ușor de digerat, însă trecerea trebuie să se realizeze treptat.

Să avem o carne mai slaba de cea grasă, să avem grăsimi bune din avocado, din nuci, migdale sau peste gras să avem mai multe legume și să avem deserturi de fructe versus mult zahar concentrat, a declarat Amalia Ahire, medic nutriționist.

În toată această perioadă de după Sărbători, mesele ar trebui sa fie alcătuite din cat mai multe legume și alimente bogate în antioxidanți, cu conținut caloric foarte scăzut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Putem să punem o salata de rădăcinoase așa cum este cea de morcovi dar cu iaurt în loc de maioneza sau putem să punem o salata cu ridichi, castraveți sau roșii, cu lămâie că dressing, pentru a avea mai multe fibre în farfurie și legume.  La prânz am putea să mâncam o friptură slabă, de pui curcan sau peste cu un sfert de farfurie de făinos dar mai degrada integral, orez paste sau mămăligă, cu legume, fie murături, dacă nu avem probleme cu tensiunea. Fie cu legume sotate sau la cuptor sau salete că acum se găsesc în orice moment al anului, iar seara ori să avem o supa, ciorba sau un peste cu legume, a declarat Amalia Ahire, medic nutriționist.

Însă dincolo de orice recomandări alimentare, nutriționiștii susțin ca sportul este cel care ajuta organismul să se echilibreze. Iar dietele au efecte mult mai vizibile atunci când sunt combinate cu exercițiile fizice.

Citește și: 5 REȚETE vegetariene pentru o masă în familie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: