Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunțat, luni 8 ianuarie, că au fost deblocate fondurile din Planul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare (PNCDI IV), pentru stimularea performanţelor doctoranzilor şi post-doctoranzilor români în activitatea de cercetare.

Citește și: Când ajung la elevi tichetele educaționale de 500 de lei

Este vorba de 7 milioane de lei care vor finanța Bursele Ştefan Odobleja.

Potrivit ministerului de resort, 100 de tineri români vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare.

”Am deblocat Bursele Ştefan Odobleja: 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare. Finanţăm cu 7 milioane de lei tinerii specialişti români, prin acest program competitiv de burse ce poartă numele savantului Ştefan Odobleja, ale cărui cercetări au contribuit la dezvoltarea ciberneticii", a declarat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit ministrului, fiecare bursier selectat în competiţie va beneficia de până la 13.500 de euro pentru activităţile sale de cercetare, pe durata unui an academic.

Ce reprezintă “Bursele de cercetare Ştefan Odobleja"

“Bursele de cercetare Ştefan Odobleja” sunt o competiţie multianuală, cu derulare pe întreaga perioadă de implementare a PNCDI IV, care beneficiază de o aprobare anuală a finanţării de către MCID. Depunerea cererilor de finanţare se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere online https://uefiscdi-direct.ro.

Ştefan Odobleja a fost un savant remarcabil, contribuţiile sale în sfera ciberneticii aducându-i atât recunoaşterea lumii academice, cât şi ostilitatea regimului totalitar comunist.

Citește și: Motivul pentru care două educatoare au refuzat cadourile de la părinți, cu ocazia Sărbătorilor: “Noi nu suntem nespălate”

Datorită contribuţiilor sale, îndelung ignorate şi nerecunoscute, în anul 1990 Ştefan Odobleja a fost ales membru post-mortem al Academiei Române, precizează ministerul.

Bani pentru tinerii din România care fac cercetare. Cine poate primi 13.500 euro de la stat

Bani pentru tinerii din România care fac cercetare

Bani pentru bursele de merit ale elevilor

Guvernul a aproba recent alocarea de la bugetul de stat a 3.115.000 lei către autorităţile publice locale, pentru plata burselor elevilor din învăţământul preuniversitar particular şi confesional.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat că, astfel, vor fi asigurate sumele pentru bursele de excelenţă olimpică I şi II; bursele sociale pentru elevi şcolarizaţi fără taxe şi bursele tehnologice.

Ea a menţionat că bursele sunt acordate în conformitate cu noua Lege a învăţământului preuniversitar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si