În urma intrării în reabilitare a unei unități de învățământ, elevii unei școli din județul Galați învață în frig cumplit. Activitatea a fost mutată în containere.

Elevii din ciclul gimnazial vor continua să învețe în containere

Elevii claselor primare au intrat abia ieri în regim online. Cei din ciclul gimnazial rămân în containere, care nu se încălzesc mai mult de 19 grade, până la ora prânzului.

Aceste containere sunt prevăzute cu câte un calorifer și aer condiționat. Totuși, rețeaua electrică nu face față. De cele mai multe ori, prizele s-au topit, potrivit Antena3.ro

"La noi, la ciclul primar, învaţă în jur de 140 de copii, la ciclul gimnazial 115 şi avem şi grădiniţele. În total, avem în jur de 360 de copii. Datorită temperaturilor din timpul ultimelor nopţi, de -10 sau -12 grade, ieri dimineaţă a fost mai rece. Am consultat doamnele învăţătoare şi mi-au zis că la ora 08.00 era mult mai rece şi abia după ora 09.00 şi-au dat copiii hăinuţele de pe ei şi atunci am convocat consiliul de administraţie şi am informat inspectoratul. Am ajuns la propunerea ca astăzi şi mâine copiii să înveţe în online", a declarat Luiza Dumitraşcu, directorul şcolii din Schela.

Programul se poate extinde dacă va mai fi ger.

Au fost aduse extinctoare și s-a dat drumul la căldură și peste noapte, după ce părinții elevilor au făcut totul public.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Ce școli sunt închise în România din cauza vremii- UPDATE

Care este reacția primarului satului?

Primarul satului susţine că a făcut tot ce i-a stat în putință, dar recunoaşte că elevii stau în frig.

"Este în licitaţie. Nu am putut începe anul şcolar pentru că nu aveam cum în octombrie-noiembrie să îi mut. Asta am putut improviza, dar vreau să cred că am improvizat bine cu tot ce am făcut acolo", a explicat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Situația este una dificilă. Părinții speră că vremea va ține cu ei. Elevii vor sta tot în frig, în cazul în care gerul persistă. 

Citește și: Cum se menține vremea în următoarele 4 săptămâni? Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale până la finalul luniii ianuarie

Părinţii sunt îngrijorați  pentru siguranţa copiilor. De asemenea, sunt de părere că riscul de incendiu în acele containere este unul ridicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si