La două luni de când a fost prins în Germania și reținut de către autorități, Cătălin Cherecheș se pregătește pentru a face prima declarație de la arest, cu privire la dosarul în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

Cătălin Cherecheș a fost prins la Augsburg, Germania

Cătălin Cherecheș se află într-un penitenciar din Germania, după ce, în luna noiembrie, a fost prins de către polițiștii bavarezi,  după ce a fugit din țară, pentru a scăpa de condamnarea pe care a primit-o.

Fostul edil din Baia Mare a fost acuzat pentru corupție, mai exact pentru trafic de influență, luare și dare de mită. În consecință, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

După două luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor în Germania, fostul edil din Baia Mare urmează să facă o declarație în acest dosar. Cătălin Cherecheș a depus o contestație în anulare, în ceea ce privește decizia de condamnare pe care a primit-o, potrivit Antena3.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Apar noi informații în cazul lui Cătălin Cherecheș. Care este planul fostului edil din Baia Mare, pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea din România

Contestația este în curs de revizuire la Curtea de Apel din Cluj

Judecătorii români au trimis o cerere de citare a lui Cătălin Cherecheș, în penitenciarul din Germania, cu scopul de a se prezenta la termenul următor al procesului și de a-și spune punctul de vedere.

Potrivit sursei citate, fostul edil ar urma să se înfățișeze la proces prin videoconferință și ar fi de acord să vorbească, susținând că a fost condamnat pe nedrept. 

Acesta ar considera că decizia de condamnare ar trebui anulată și rejudecată.

Citește și: Cătălin Cherecheş, prima declaraţie, după ce a fugit din România. Fostul edil cere anularea sentinței și posibilitatea începerii unui nou proces

Ministerul Justiției din România a înaintat o cerere pentru extrădarea lui Cătălin Cherecheș

O cerere pentru extrădare a fost înaintată de către Ministerul Justiției din România, urmând să fie judecată de autoritățile germane.

Judecătorii germani vor analiza condițiile penitenciarelor din România, după ce au primit actele necesare în acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si