„Vești bune pentru tinerii care își doresc să aibă propria locuință. Programul Noua Casă va avea loc şi anul acesta. Ce trebuie să știe doritorii, dar și ce condiții au de îndeplinit candidații la acest program, aflăm de la colega noastră, Ellvira Costache. Bună dimineața, Ellvira. Te ascultăm”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Începe programul Noua Casă 2024

„Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor! Programul Noua Casă ar urma să înceapă în luna februarie și va avea același plafon ca anul trecut.


Să vă dau și un exemplu: la un apartament care costă 70.000 de euro, suma maximă a creditului va fi de 66.500 de euro, iar noi trebuie să venim cu un avans de 5%, adică ne-ar trebui doar 3.500 de euro.
În cazul în care vrem un apartament sau o casă mai scumpă, de până în 140.000 euro, avansul va crește cu 15 procente. Mai exact, trebuie să avem puși deoparte 21.000 de euro, iar restul primim de la bancă.

Citește și: VIDEO. O nouă metodă de execuție câștigă teren în SUA. "Este tortură", spun experții ONU pentru Drepturile Omului

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

E bine de știut că dobânda creditului va fi una variabilă, calculată în funcție de IRCC, la care se adaugă o marja fixă a băncii, în valoare de 2%. Important de menționat este că locuința cumpărată prin acest program nu poate fi vândută în primii 5 ani.
De asemenea, trebuie să știți că daca ați beneficiat în trecut de programul Prima Casă, nu mai puteți accesa programul actual”, a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: