„Numai astăzi, Poliția a intervenit în forță și a arestat câteva zeci de persoane ieșite în stradă să își strige nemulțumirea. Vă avertizez, imaginile și informațiile care urmează vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

A treia zi de proteste în Rusia

Este a treia zi consecutivă de proteste în Rusia, iar revoltele au ajuns acum în capitala regională UFA.


De miercuri, de când Fail Alsynov a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru incitare la ură, provincia Bașkiria este ca un butoi de pulbere. Nici temperaturile de sub 20 de grade nu i-au împiedicat pe oameni să își strige nemulțumirea în stradă.
Alsyonv este cunoscut ca un activist ecologist care militează pentru protecția limbii bașkir și, mai nou, împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Și anul trecut a fost luat în vizor de autorități și amendat pentru aceleași delicte.

Citește și: Pakistanul ripostează militar după atacul Iranului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oamenii au ieșit în stradă, iar conflictele cu forțele de ordine nu au rămas fără urmări. Sute de oameni au fost reținuți până acum, iar câteva zeci au ajuns la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.
Bașkirii, etnie musulmană cu majoritate turcă, reprezintă aproximativ o treime din cele patru milioane de locuitori ai regiunii. Protestatarii au fost numiti „separatiștii” și „trădătorii” care încearcă să declanșeze un război.
Poliția rusă a primit susținere totală din partea autorităților de la Moscova.

Așa că, dintre cei arestați, 8 au fost deja condamnați pentru participarea la proteste și au fost trimiși la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între 8 și 15 zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: