DIICOT a destructurat cea mai mare rețea de traficanți de migranți. Liderii grupării sunt un austriac, un afgan, un cetățean din Bangladesh și un sirian. Totuși, gruparea este mult mai mare. De asemenea, în acest caz s-au făcut 43 de percheziții.

În această situație sunt 30 de suspecți, printre aceștia fiind inclusiv persoane din Belarus sau chiar Nepal. Gruparea este una foarte bine organizată.

Ce erau în stare să facă și cum funcționa întreaga operațiune?

În urma investigațiilor polițiștilor de la Crima Organizată Arad, a fost scos la iveală faptul că este vorba de migranți care aveau acte în România, aceștia fiind oameni care au depus cerere de azil sau alți migranți care au fost aduși ilegal de alte grupări, pe la granița româno-sârbă.

Erau racolați și duși în județele Arad și Bihor, unde gruparea a închiriat câteva hoteluri, acolo unde erau cazați migranții, înainte de a fi scoși din țară, potrivit Antena3.ro.  

Servicii premium oferite de această grupare

Gruparea oferea servicii premium, astfel că dacă migrantul își dorea să stea la hotel, i se asigurau condiții până când era scos din țară, plătind 3.000 de euro.

Citește și: Percheziții DIICOT: Mai mulți suspecți au fost reținuți, în urma a 56 de percheziții, în județele Arad și Timiș. Descoperirea făcută de anchetatori

În cazul în care nu doreau, erau plătiți doar 2.000 de euro. Pe lângă metodele clasice de trecere în mod ilegal a frontierei, o parte dintre migranți au fost urcați în trenurile care plecau din gara Oradea spre vestul Europei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sutele de migranți scoși ilegal din România de această grupare, din care făcea parte și cetățeanul austriac, aveau destinație finală chiar Austria și Germania.

”La această oră, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Brăila, Dolj și Vrancea, într-o cauză privind săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie 2023-ianuarie 2024, 30 de persoane, cetățeni români și străini, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de beneficii financiare, prin săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Migranții ar fi fost racolați, în principal, din municipiul București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere/vize de muncă și ar fi fost adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care s-ar fi organizat trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală Italia, Austria sau Germania. În cauză, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranți.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Brăila, Vrancea, Sibiu, cel al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad și Sibiu, polițiștilor de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Arad și Bihor, precum și Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad

Voievod” Timișoara.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Citește și: Percheziții DNA la Prefectura Covasna și acasă la prefect. "Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele"

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si