Fiscul a început vânătoarea averilor etalate online. Toți cei care postează pe rețelele de socializare clipuri video în care se laudă cu cele mai scumpe mașini sau cu teancuri de bani vor avea de dat explicații. Inițiativa guvernanților este, însă, criticată de specialiști, care spun că este doar praf în ochi, pentru că cei care se simt cu musca pe căciulă ar trebui să se autodenunțe, a transmis Cristian Sabbagh.

Fiscul vânează averi pe TikTok

Astfel de imagini se găsesc pe toate rețelele de socializare. Cei care au o situație financiară mai bună nu se sfiesc să arate acest lucru. Tocmai din acest motiv, au devenit ținta inspectorilor ANAF, care vor să afle dacă toate veniturile sunt legale sau există suspiciuni de evaziune fiscală. Mai ales când pe internet banii sunt la grămadă, iar prin bugetul statului bate vântul.

Doar că misiunea fiscului e una dificilă. Specialiștii atrag atenția că ANAF trebuie să stabilească în mod clar cine își plătește taxele și cine nu.

Pentru a aduna mai mulți bani la bugetul de stat a fost implementată și taxa pe lux. O măsură care nu are tocmai efectele dorite, spune fostul ministru al economiei, Claudiu Năsui.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Concret, sunt vizate locuințele în valoare de peste 500 de mii de euro și mașinile care costă peste 70 de mii de euro. Pentru acestea, se va aplica o taxă de 0,3% pe diferența dintre plafoanele menționate și valoarea reală.

Am făcut și noi un calcul:

Important de menționat este și faptul că cei care vor avea de plătit taxa pe lux trebuie să completeze un formular până pe data de 30 aprilie, și tot până atunci vor putea plăti și taxele.

Citește și: VIDEO- Liderii clanului Caran, eliberați. Cei trei capi ai temutului clan interlop sunt lăsați în libertate pentru acuzații care ajung de la șantaj până la tentativă de omor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: