Miercuri, polițistul care a ucis-o pe Raisa, o fetiță de doar 11 ani din București își va afla sentința. Până acum, acesta a fost cercetat în libertate, însă judecătorii trebuie să se pronunțe în privința lui, după ce acest caz a fost amânat de mai multe ori.

S-ar putea ca pedeapsa lui să fie diminuată dacă va fi luată în considerare și scrisoarea sa emoţională pe care a transmis-o părinţilor distruși de durere.

Filmul tragediei în care Raisa și-a pierdut viața

Accidentul teribil a avut loc pe data de 13 ianuarie 2022,  pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din București. Atunci, Raisa se mai afla cu încă o colegă, ambele fiind lovite puternic. Din păcate, Raisa și-a pierdut viața pe loc, iar Marina a avut nevoie de îngrijiri medicale și de o operație la piciorul drept. 

Polițistul de la Secția 5, Constantin Popescu, nu era în misiune în momentul accidentului și  a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă. De asemenea, s-a stabilit că el circula cu o viteză de aproape 90 km/h. Atunci, el a spus că expertiza este greșită și trebuie anulată.

”Polițistul Popescu rula cu peste 88 de km/h, există o abatere de cel puțin 1.5

m deci asta înseamnă că ar fi putut să circule chiar și cu 90 km/h...Așteptăm raportul INML cu privire la câte zile de recuperare are nevoie Marina pentru a-și reveni complet”, a spus Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sentință polițist Raisa

El este polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Destin tragic pentru o mamă minoră. Bebelușul de 8 luni i-a murit în brațe, într-un accident de mașină, în care ea a fost singura supraviețuitoare

Câți ani de închisoare ar putea face Constantin Popescu?

Constantin Popescu riscă până la 7 ani de închisoare, dacă judecătorii îl vor găsi vinovat pentru ucidere din culpă. Dacă fapta sa va fi considerată vătămare corporală, el ar putea face până la 3 ani de detenție. În tot acest timp, polițistul a avut și dreptul de a conduce în continuare.

Liliana Barbu, mama Raisei simte durerea chiar și acum. Femeia a avut puterea chiar să-i trimită o scrisoare individului care i-a omorât copilul. Tot ce i-a cerut a fost să nu îngreuneze ancheta.

"Ajutorul pe care îl poţi da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta... se pare că nici asta nu poţi face! Ţi-am transmis că nu te considerăm criminal, dar se pare că nici om nu prea eşti!", a scris Liliana Barbu, care a semnat scrisoarea "mama unui înger".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si