Cu toții își doresc o formă fizică de invidiat, chiar și la bătrânețe. Unii nu mai cred în minuni, așadar nu mai fac nimic în această privință. Nu este și cazul sportivului Richard Morgan, care zi de zi face eforturi considerabile pentru a avea o dietă echilibrată, dar și un trup așa cum își dorește. Acesta și-a improvizat chiar o sală de sport în magazie.

Când a început bărbatul să aibă un stil de viață sănătos?

El a devenit noul subiect al unei cercetări publicate în decembrie 2023 în Journal of Applied Physiology, care a analizat antrenamentele, dieta și fiziologia sa. Astfel că, oamenii de știință au ajuns la concluzia că domnul Morgan,c are este de patru ori campion mondial la canotaj indoor este un exemplu de îmbătrânire sănătoasă, deoarece are inima, mușchii și plămânii unei persoane cu mai puțin de jumătate din vârsta sa.  

Mulți s-ar întreba de când a început acesta să aibă un stil de viață sănătos, răspunsul fiind la 70 de ani. Atunci el s-a apucat de canotaj și a început să fie mult mai atent la sănătatea lui. În trecut, el a avut o viață destul de agitată, fiind brutar și producător de baterii.

"Trebuie să ne uităm la persoanele în vârstă foarte active dacă vrem să înțelegem îmbătrânirea",

a declarat pentru Washington Post Bas Van Hooren, cercetător doctorand la Universitatea Maastricht din Olanda și unul dintre autorii studiului. După testele care i s-au făcut, cercetătorii au descoperit că sportivul are o greutate de 74 de kilograme, dintre care 80% mușchi și 15% grăsime. Acest fapt i-a uimit pe cei care au realizat studiul, deoarece acest lucru este foarte rar întâlnit la o asemenea vârstă înaintată.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Secrete tinerețe Richard Morgan

El este Richard Morgan.

[Sursa foto: X]

Citește și: Poliţistul care a ucis-o pe Raisa, în timp ce se întorcea de la școală îşi află sentința. Câți ani de închisoare riscă Constantin Popescu?

Ce secrete are Morgan?

Printre secretele lui Richard Morgan se numără exercițiile fizice timp de 40 de minute pe zi, însă la o intensitate scăzută. De exemplu el vâslește 70% din timp. De asemenea, el ridică greutăți de două ori pe săptămână, în jur de 30-60 de minute.

Totodată, mâncarea face diferența, astfel că bărbatul are o dietă bogată în proteine. Nu în ultimul rând, consecvența este cea care l-a ajutat să aibă rezultatele mult dorite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si