Găini, carne de vită și bani. Asta primeau mită mai mulți medici și asistenți din Buzău, spun procurorii, în schimbul eliberării unor certificate de invaliditate. Anchetatorii au făcut percheziții în policlinica unde lucrau aceștia și au ridicat mai multe documente și bunuri”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Găini, carne de vită și bani, șpagă pentru medici și asistenți

Unul dintre medicii suspectați de corupție este chiar președintele comisiei pentru încadrarea în grad de handicap.

Acesta, două doctorițe, dar și alte cadre din comisiile de expertiză, ar fi primit bani, găini sau chiar carne de vițel, pentru a elibera avizele necesare pensionării pe caz de boală. Mascații au descins în cabinetele celor trei medici din Buzău și au ridicat înscrisuri, documente și bunuri materiale.

Citește și: VIDEO- A băut până aproape de comă alcoolică și s-a urcat la volan. Ce dezastru a putut să provoace un șofer din Brăila

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest domn spune că nu este pentru prima oară când aude zvonuri despre corupția din cabinetele medicale de expertiză a muncii.


„Am avut și eu un coleg care a rămas damblagit și când s-a dus la control a uitat să-și ia și el bastonul. Când a intrat pe ușă, cică bastonul unde e? L-a dat afară și s-a dus după vreo două, trei zile și i-a aprobat. Păi, asta-i treabă?”, a spus bărbatul.
Totul a ieşit la iveală după ce mai multe persoane au reclamat că li s-ar fi cerut sume de bani în schimbul obținerii unor certificate care să ateste ca au capacitate de muncă diminuată sau nu pot lucra.

Suspecții au fost audiați, dar sunt momentan în libertate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: