Este scandal la Ploiești! Un elev de 16 ani de la Colegiul Elie Radu a fost lovit de profesorul de practică. În cele din urmă, a fost nevoie de intervenția medicilor, care l-au și preluat pe tânăr la spital pentru îngrijiri medicale.

Tatăl elevului a venit într-un suflet la școală, după incident

Potrivit tatălui victimei, adolescentul a fost lovit cu pumnii în zona cefei în urma unei glume cu un alt coleg.

Deranjat de cele spuse de elevi, profesorul de 68 de ani a acționat cu câteva lovituri.

În urma incidentului, minorul a acuzat stări de rău, însă pe trupul său nu au apărut urme de violență.

”La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 12.45, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești, au fost sesizați despre faptul că un elev al unei unități de învățământ din municipiu, ar fi fost agresat fizic de către un profesor. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat minorul în cauză, în vârsta de 16 ani, elev în clasa a X-a, din verificări, reieșind faptul că într-o oră de curs, acesta ar fi făcut o glumă cu un alt coleg, moment în care, ar fi fost lovit în zona spatelui și a capului de către profesorul de la clasă, de 68 de ani”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Elev bătut profesor Ploiești

Un elev a ajuns la spital, după ce a fost lovit de profesor.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cine a fost Sandu Stoian? Primul campion naţional de box de după Revoluţie a încetat din viață la 56 de ani: ”A luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate”

Acum, polițiștii efectuează cercetări în acest caz, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Totodată, ei au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtarea abuzivă.

Ce pedeapsă riscă acum profesorul dacă faptele se adeveresc?

Profesorul de practică ar putea fi sancționat în primul rând de unitatea de învățământ, care cel mai probabil va efectua o cercetare internă. 

Eelev bătut profesor Ploiești

Profesorul care a bătut elevul în Ploiești riscă să facă închisoare.

[Sursa foto: PixaBay]

Conform legii, dacă un profesor jignește, amenință sau lovește un elev în timpul orei sau al pauzelor, comite infracțiunea de purtare abuzivă și pentru jigniri riscă închisoare 1 – 6 luni sau amendă penală, pentru amenințări riscă închisoare 4 luni – 1 an și 4 luni sau amendă penală, pentru loviri fără leziuni riscă închisoare 4 luni – 2 ani și 8 luni sau amendă penală, potrivit art. 296 din  Codul penal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si