„Cei de la Protecția Copilului au fost sesizați despre bătăile surorilor, dar în urma controalelor, au decis să le lase în continuare cu mama diagnosticată cu probleme psihice. Pe de altă parte, unchiul și mătușa cu care locuiau, nu au făcut nicio sesizare la Poliție, deși știau despre chinul copilelor. Vă avertizez, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Rudele știau despre chinurile fetiței de 9 ani

În fața camerelor, nici mama, nici cumnata acesteia, nu au scos niciun cuvânt. Tot tăcerea a fost unul dintre motivele care au dus la moartea Alexandrei. Copila de 9 ani era chinuită demult, spun anchetatorii. Era bătută frecvent, iar despre abuzuri știau și unchiul și mătușa cu care locuia. Vecinii au auzit și ei de multe ori țipete de durere. Se pare că femeia obișnuia chiar să se filmeze când o bătea.
„- Se vedea ea cum a pus telefonul și filma cum o bătea.
- Pe cine?
- Pe cea mare”, a spus o persoană.
Și totuși, nimeni nu a intervenit. Profesorii Alexandrei nu au comunicat niciodată cu mama, dar nu și-au pus semne de întrebare.
„- Pe mama ați cunoscut-o, ați vorbit cu ea?
- De vorbit nu am vorbit pentru că mătușa mi-a spus că are probleme de sănătate și comunică mai greu.


- Dar cum vi s-a părut?
- Retrasă”, a mărturisit învățătoarea fetei.
Legiștii care au făcut necropsia au dat un verdict dur: Alexandra avea lovituri și arsuri vechi pe trup, semn că ar fi putut fi salvată dacă cineva dintre cei care știau despre calvarul ei ar fi sesizat Poliția. În urmă cu un an, educatoarea de la grădinița unde merg surorile Alexandrei a sesizat Protecția Copilului după ce a observat că una dintre micuțe avea vânătăi.

„Semnele tot apăreau, fetița venea foarte obosită la grădiniță, era abătută, adormea cu capul pe masă, șchiopăta, dacă o mângâiam simțeam denivelări la nivelul corpului. Nu mergea niciodată la baie, nu bea apă la grădiniță, nici nu îi trimitea apă ca să nu aibă nevoi fiziologice și să nu vedem noi semnele de pe corpul ei”, a mărturisit educatoarea surorilor fetiței decedate.
Cei de la DGASPC au mers în control, însă mama i-a convins că a lovit-o o singură dată. Autoritățile le-au lăsat în sânul familiei, cu condiția ca unchiul și mătușa să locuiască împreună cu ele.
„Au primit sfaturi, recomandări, printre care și aceea de a se prezenta în instanță și a deveni reprezentant legal al copilului. Mama a explicat atunci că a fost un incident izolat, lucru susținut și de ceilalți membrii ai familiei cu care am păstrat legătura”, a explicat un reprezentant DGASPC.
Ulterior, responsabilitatea monitorizării a revenit primăriei.

Citește și: VIDEO: Ea este mama care și-ar fi omorât în bătaie fetița de 9 ani. Surorile ei, de 5 și 6 ani, ar fi asistat la scenele de groază: ”Numai pe ea o băteai mereu”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Cei doi unchi materni și-au asumat rolul creșterii și îngrijirii celor două copile. Durata monitorizării depinde foarte mult de elementele care se găsesc la fiecare vizită. Având în vedere că nici la prima vizită, nici la a doua vizită nu s-a constatat niciun fel de suspiciune, monitorizarea s-a încheiat”, au spus reprezentanții primăriei.
În tot acest timp, mama a avut mână liberă să-și tortureze cele 3 fiice. Deși femeia ar fi fost diagnosticată cu retard, legea nu interzice creșterea copiilor într-o astfel de situație.
Mama a fost arestată pentru 30 de zile și este cercetată pentru omor. În schimb, cei care au știut și au tăcut sunt în libertate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: