„În spatele ofertei de nerefuzat este de fapt o loterie. N-ai nicio garanție că vei primi ceea ce ai comandat, avertizează specialiștii. Ba mai mult, comercianții sunt din afara Uniunii Europene așa că nu există siguranța rambursării banilor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Tot mai multe produse chinezești în România

De la electrocasnice, decorațiuni pentru casă, bijuterii, haine și accesorii, le găsim pe toate la un preț de nimic pe site-urile cu produse din China.

Cu doar câțiva lei, clienții pot cumpăra zeci de lucruri, o ofertă care fură ochii multora.
Furați de mirajul cumpărăturilor ieftine, mulți au picat în plasă. De multe ori, în coletul venit de la mii de kilometri depărtare nu se află produsul comandat.
„- Ce te-a convins să îți iei?
- Sincer, prețurile erau foarte accesibile și am crezut că o să vină ceva ok, dar erau de calitate proastă”, a spus o persoană.
Un nou comerciant din China a intrat în forță pe piața noastră. La nivel global, aplicația magazinului a fost descărcată deja de 200 de milioane de ori.

Citește și: VIDEO- O nouă taxă ar putea slăbi portofelele românilor! Oamenii care se încălzesc la sobe ar putea fi cei mai afectați

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La o simplă privire pe site, descoperim mai multe nereguli. De exemplu, majoritatea produselor au același rating de 4.7 stele. Iar pozele în care sunt reprezentate produsele sunt editate.
În cazul acestor magazine, zicala este „prea frumos ca să fie adevărat” se aplică. Cel mai important, comercianții din afara Uniunii Europene nu sunt obligați să respecte standardele europene, precum garanția obligatorie sau dreptul la rambursarea banilor.
„Plata în afara spațiului UE, legislația UE nu o acoperă, ceea ce înseamnă că putem face doar o reclamație la Interpol, ceea ce e greu să ne mai recuperăm dauna materială”,

a explicat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.
Specialiștii ne recomandă să nu plasăm comenzi de o valoare mare pe astfel de site-uri și să fim atenți la platformele prin care sunt procesate plățile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: