"Vântul a suflat ca turbat în mare parte din țară, iar la altitudini mari a atins viteze record. În munții Țarcu, rafalele au ajuns la aproape 150 de kilometri la oră, iar temperatura resimțită a fost apropiată de cele din Siberia. În alte zone, a nins abundent, iar utilajele de deszăpezire au intervenit ca să curețe drumurile. Probleme au fost și la altitudini mai mici, unde zeci de copaci au fost doborâți la pământ de vijelii", a transmis Cristian Sabbagh.

Vânt de 150 km/h și temperaturi de Siberia

Codul portocaliu de viscol a adus rafale de 120 de kilometri la oră, pe Vârful Omu, iar zăpada depusă în ultima perioadă a fost viscolită. Recordul absolut a fost stabilit în munții Țarcu unde, la ora prânzului, a fost înregistrată o viteză a vântului de 148 de kilometri pe oră, iar temperatura resimțită era de minus 45 de grade.

Și la Bâlea Lac, vântul a suflat cu putere, viscolind zăpada, iar vizibilitatea a fost aproape zero.

În ultimele ore, a nins abundent în zonă, iar stratul de zăpadă depășește un metru. Meteorologii atrag atenția că în zonă este risc de avalanșe.

La Rânca, în județul Gorj, sărărițele au început să curețe șoselele și să împrăștie material antiderapant încă de la primele ore ale dimineții. 

Copacii doborâți de viscol au blocat o șosea pe ambele sensuri de mers, iar angajații de la drumuri au intervenit ca să curețe drumul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu a fost mai bine nici la altitudini mai mici. Din cauza rafalelor violente, domeniul schiabil din Sinaia a fost închis.

"Suflă vântul cu putere și aici în masivul Bucegi. La cota 2000, rafalele ating viteze de 80, poate chiar 90 de kilometri la oră. Este foarte frig și chiar dacă termometrele arată acum 3 grade Celsius, temperaturile resimțite sunt chiar și cu 5-6 grade mai scăzute", a transmis Adrian Jătăreanu.

Vremea rea le-a stricat și planurile turiștilor care au ajuns în Poiana Brașov. Pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul au fost închise, iar telegondola și cele două telecabine au fost oprite din cauza vântului violent.

În Hunedoara mai mulți arbori au căzut peste cablurile de electricitate, dar și peste o mașină parcată. În localitatea Lupeni acoperișul unui bloc a fost smuls de rafalele puternice, iar pompierii s-au chinuit zeci de minute să înlăture bucățile de tablă care stăteau să cadă.

Pompierii au fost solicitați și într-un cartier din Cluj-Napoca, unde un copac a căzut din cauza vântului și a rămas rezemat de zidurile unui bloc, iar mai mulți arbori au căzut peste mașini.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de intensificări ale vântului care intră în vigoare mâine dimineață. Probleme mai mari vor fi în zona înaltă a Carpaților Orientali, unde vântul va atinge viteze de până la o sută de kilometri la oră.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea satului Meria, vechi de peste 800 de ani. Locuitorii sunt gospodari și spun că au dus-o mereu bine


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: