"Parisul triplează taxele de parcare pentru mașinile 4X4 și pentru cele mai grele de 1,6 tone. Tarifele mai mari vor fi aplicate din toamnă și vor aduce la buget 35 de milioane de euro. Moda mașinilor puternice nu a ocolit nici România, iar discuțiile despre creșterea tarifelor dau fiori reci șoferilor de la noi", a transmis Cristian Sabbagh.

Prețuri triple la parcări pentru mașinile mari

Parcarea în centrul Timișoarei are un tarif progresiv, de la 0,89 de cenți pe o oră până la 1,55 de euro începând cu a patra oră. Deloc puțin, spune Niccolo, un italian mutat in Banat. Bărbatul nu vede cu ochi buni măsura luată în Paris.

"Nu mi se pare corect că nu se găsesc locuri de parcare și pe noi că stăm aici și avem 2 apartamente e greu când ne întoarcem acasă să găsim loc și nu e corect sa se dubleze sau tripleze prețul la suv", a declarat Niccolo Bertacco, italian stabilit în Timișoara.

Oamenii sunt nemulțumiți de numărul mic al locurilor de parcare. Nici șoferii mașinilor mai mici nu sunt încântați de idee.

"Credeți că se duc banii la buget? Nu e corect, chiar daca nu am SUV. E mai înalt? Se plătește și pe înălțime?", a declarat un șofer.

"Nu e corect, ocupă un singur loc. Nu e justificată, chiar daca eu nu am SUV", a declarat un șofer.

În centrul Clujului o oră de parcare costă 8 lei. Daca s-ar tripla, ar ajunge la 24 de lei pentru cei care conduc masini 4x4.

"Nu mi s-ar părea în regulă pentru că sunt mulți care au mașini de genul ăsta și ar fi normal să nu se implementeze chestia asta. Dacă nu aș avea încotro aș evita centrul", a declarat un șofer.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Nu cred că ar fi o regulă corectă, oricum plătim taxe și impozite mari, asigurări mari, taxe de drum, nu mi se pare normal să mărească taxele și la jeep-uri", a declarat un șofer.

Cu greu găsim un vot pro.

"Din punctul meu de vedere daca s-ar tripla, mă refer aici strict la zona centrală, ar fi o chestie foarte bună, unu fiindca s-ar promova transportul în comun, mersul pe jos, bicicleta și evident cred ca ar fi un pic mai liber în zona centrală, e coadă la parcare tot timpul aici în zona centrală", a declarat un șofer.

La Satu Mare, șoferii au alte criterii pentru o eventuală taxă.

"Mai mult ar trebui să se ghideze după cât de lungi sunt mașinile", a declarat un șofer.

"Taxate mașinile care au motorul mai mare, adică poluarea să fie un criteriu, nu greutatea", a declarat un șofer.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Acum, parcarea costă 2 lei pentru 30 de minute.

Locuitorii din Paris au decis prin referendum triplarea costurilor de parcare pentru suvuri, mașini 4X4 și vehicule mai grele de 1,6 tone. Noile tarife se vor aplica din toamnă și vor aduce la buget 35 de milioane de euro pe an.

Citește și: VIDEO- Scene desprinse dintr-un film, la Iași. O familie este acuzată de furtul unui seif de 200 de kilograme în care se afla o mică avere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: