Camelia Tișe a fost găsită fără viață în locuința ei din Cluj-Napoca, în cursul zilei de luni, pe 5 februarie 2024. Fosta soție a președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, ar fi fost ucisă de malarie, conform informațiilor apărute în spațiul public.

Această boală infecțioasă afectează între 300 și 500 de milioane de persoane anual, iar aproximativ 1- 3 milioane de oameni mor an de an, iar cele mai multe victime sunt copii din Africa sub-sahariană.

Iată cum se transmite și ce simptome are malaria, boala care ar fi omorât-o pe Camelia Tișe.

camelia tise

Camelia Tișe a fost găsită fără viață luni, pe 5 februarie 2024.

[Sursa foto: Facebook]

Cum se transmite și ce simptome are malaria, boala care ar fi ucis-o pe Camelia Tișe?

Malaria este o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura țânțarului Anopheles. Boala este foarte răspândită în regiunile tropicale și subtropicale.

Grupul de specii care produc boli la oameni se numesc „paraziți ai malariei” și sunt transmiși de femela țânțarului anofel. Acești paraziți reușesc să se înmulțească în globulele roșii din sânge. Prin înțepătura femelei țânțar, paraziții din saliva acestuia sunt introduși în sângele victimei.

Citește și: Care sunt ipotezele anchetatorilor în cazul Cameliei Tișe, fosta soție a șefului CJ Cluj. Femeia a fost găsită fără suflare de menajera sa

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Simptomele pe care persoanele care au malarie le experimentează sunt febra, anemia, simptome de gripă, dureri de cap, diaree, dureri musculare, frisoane, pot experimenta comă și chiar moartea, așa cum s-a întâmplat în cazul Cameliei Tișe.

Simptomele apar la 10-15 zile din momentul în care un om a fost înțepat de țânțar. Persoanele care nu se tratează corespunzător riscă să se reinfecteze, conform who.int

Pentru a te feri corespunzător de această boală și pentru a elimina posibilitatea de a fi înțepat de un astfel de țânțar, este important ca în locuința ta să folosești plase pentru țânțari și substanțe puternice pentru a-i îndepărta din casa ta.

Există vaccin pentru boala malarie, dar este utilizat doar la cazurile din Africa, conform BBC.

tantar care transmite boala malaria prin muscatura

Află care sunt simptomele malariei, boală transmisă de femela țânțar anofel.

[Sursa foto: Freepik]

Cine a fost Camelia Tișe? Femeia a murit la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanță în Tanzania

Camelia Tișe a murit la vârsta de 47 de ani, după ce s-ar fi îmbolnăvit de malarie. Aceasta s-ar fi întors recent dintr-o vacanță în Tanzania de unde ar fi putut contacta boala.

Descoperirea șocantă a făcut-o chiar menajera acesteia, care a sunat de îndată la numărul unic de urgență 112. Conform IPJ Cluj, moartea sa nu a fost una violentă și nu au fost descoperite urme de violență pe trupul femeii.

Citește și: De ce a murit, de fapt, Camelia Tișe, fosta soție a șefului CJ Cluj. Cauza morții, dezvăluită de medicii legiști

Camelia Tișe era notar și a fost căsătorită cu Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Cei doi au divorțat în anul 2018 și au împreună un copil. După ce s-a făcut partajul de fostul soț, Camelia Tișe a rămas cu o avere frumoasă. Cei doi au trăit împreună 13 ani.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

camelia tise si alin tise

Camelia Tișe a fost căsătorită cu fostul ei soț, Alin Tișe, timp de 13 ani.

[Sursa foto: Facebook]

Camelia Tișe ar fi trecut printr-o depresie cruntă în ultimii ani de viață și ar fi dispărut din ochii publicului în ultimii doi ani, conform Foaia Transilvana. La un moment dat, stând de vorbă cu jurnaliștii, Camelia Tișe ar fi vorbit de mai multe ori despre faptul că era singură și că trăia departe de copilul ei.

Mesajul important transmis de Ministerul Sănătății românilor care călătoresc în țări exotice

La sfârsitul lunii ianuarie 2024, Ministerul Sănătății transmitea un mesaj important pentru românii care călătoresc în țările exotice. Autoritățile le-au recomandat românilor care vor să călătorească într-o țară exotică, să consulte întâi un medic cu privire la profilaxia împotriva malariei, înainte de a face călătoria propriu-zisă.

Conform comunicatului transmis de Ministerul Sănătății, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie la persoane care au călătorit în zone din Africa (4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie).

Informații suplimentare despre malarie sau alte boli tropicale care pot fi contactate în timpul unei călătorii, puteți găsi pe site-ul oficial al Institutului Național de Sănătate Publică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si