VIDEO - „Să crești mare”, cu Alina Laufer. Cum facem o prăjitură delicioasă cu gem de zmeură?
În rubrica de gătit de astăzi, Alina Laufer ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu gem de zmeură. Iată cum trebuie să procedăm.
„A sosit momentul dedicat celor mai bune rețete, ușor de preparat și foarte delicioase, care vă pot inspira pentru o masă în familie. Alina Laufer le sare în ajutor celor pasionați de gătit. Iată”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.
„După cum vedeți, astăzi vom face desert. O prăjitură cu gem de zmeură.
Citește și: VIDEO- Anamaria Botezatu, artista pasionată de gastronomie. Cântăreața iubește să petreacă timp în bucătărie
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Vom punem făina într-un castron și, după cum v-am obișnuit până acum, la acest gen de aluat mie îmi place să rad untul sau margarina direct în făină. O să adăugăm zahărul și ouăle. Dacă ouăle sunt mari, folosiți doar gălbenușul, dar dacă sunt mici, cum sunt ale mele, va fi nevoie să folosiți oul întreg. Să nu uităm de esența de vanilie. Va da aluatului nostru o aromă deosebită. Aluatul nostru este gata. Mare grijă să nu îl frământați. Doar amestecați ca să nu zdrobiți bucățelele de margarină. Cu cât îl frământați mai mult, cu atât va fi mai tare și mai dens. Îl învelim într-o folie de plastic și îl punem la frigider minim trei ore.
Acum vine partea interesantă. Aluatul nostru, care s-a răcit, îl vom tăia puțin și îl radem. Prăjitura este gata. Nu așteptați să se rumenească prea mult. Ea trebuie să rămână cât de cât albă și nu cumva să o tăiați când o scoateți din cuptor. Obligatoriu să o lăsați la răcit. Nu neapărat peste noapte, dar măcar până ajunge la temperatura camerei”, a explicat Alina Laufer.