"A început vacanța de schi a copiilor, iar pârtiile din nordul țării s-au umplut de elevi. E o gură de aer atât pentru micuți, care se relaxează înainte de începerea examenelor, cât și pentru turism. Cazarea și restaurantele sunt pline și în timpul săptămânii", a transmis Simona Pătruleasa.

Vacanța elevilor ajută turismul

Pentru elevii din Satu Mare și Bistrița, dar și pentru alte câteva județe, a început vacanța de schi.

Pârtiile din Cavnic s-au umplut de copii, dornici să încerce nu doar schiurile, ci și colacele pe zăpadă și sănuița. Zilele libere sunt ca o gură de aer proaspăt.

"Sunt clasa a 3-a, în vacanța asta am vrut foarte mult să vin la zăpadă pentru că la noi nu este, aici am mai fost și anul trecut", a spus un elev.

Vremea a fost însă neașteptat de caldă, au fost aproape 8 grade Celsius, așa că zăpada naturală e completată și cu cea artificială.

"Copiii vin, se bucură de zăpadă, o oră cu o oră gratis dacă vin în grup organizat, avem tubing, carusel, săniuțe", a declarat Cristi Onișa, administrator parc de distracții.

Tarifele pornesc de la 10 lei și ajung la 50 de lei de persoană în funcție de activitatea aleasă pe pârtie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și la Păltiniș a nins abundent în ultimele zile, iar pe pârtii zăpada s-a așternut peste stratul creat artificial.

La Păltiniș a nins aproape încontinuu în ultimele ore, iar stratul de zăpadă depășește 60 de cm, așa că iubitorii sporturilor de iarnă au luat cu asalt pârtiile încă de dimineață.

Administratorii pârtiilor vor prelungi sezonul de schi și în prima lună de primăvară.

"Zăpada de acum vine peste stratul vechi așezat, strat de zăpadă artificială și asta înseamnă că va ține. Așa că de vacanța copiilor o să avem o iarnă foarte frumoasă", a declarat Andy Fazekaș, reprezentant complex pârtii.

În timpul săptămânii un skipass pentru o zi pe pârtiile de aici costa 105 lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Citește și: VIDEO- A primit o nouă șansă la viață de la femeia care a adus-o pe lume. O fetiță de 8 ani a primit un organ de la mama sa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: