"O catastrofă teribilă a lovit Spania. Un bloc s-a făcut scrum în urma unui incendiu care s-a extins extrem de rapid. Zece oameni au murit. Din informațiile de până acum, nu există români printre victime. Presa locală scrie, însă, că o româncă administra clădirea care s-a făcut scrum. Este cel mai grav incendiu care a fost înregistrat vreodată în Valencia, iar autoritățile au declarat 3 zile de doliu", a transmis Cristian Sabbagh.

Catastrofă de proporții în Valencia

Dezastrul a început ieri după-amiază, în jurul orei locale 17 și 30 de minute. Un apartament de la etajul 8 luase foc. În doar 10 minute, ajutate de vânt, flăcările au cuprins toată clădirea.

Văzută de la distanță, clădirea cu 14 etaje era înconjurată de o vâlvâtaie uriașă ce părea de neoprit, în ciuda faptului că pompierii au trimis zeci de echipaje la fața locului. Într-unul dintre balcoane, două persoane încercau să găsească o cale de scăpare, dar, în câteva clipe, au fost înghițițe de un nor de fum și au fost nevoite să se retragă în interior.

Numai că acolo erau victime sigure. Pompierii, care i-au văzut cu ajutorul unei drone, au ridicat rapid două autoscări și au pornit o operațiune contracronometru de salvare. Pe una dintre platforme, situată deasupra celeilalte, salvatorii cu furtunul aruncau apă preventiv pentru ca zona în care se aflau să nu ia foc, iar în cealaltă, un pompier făcea semn celor captivi să iasă afară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Din fericire, operațiunea a reușit. Dar salvatorii au avut mari emoții în urma intervenției de aseară. Unul dintre ei, care fusese înconjurat de limbi uriașe de foc, a trebuit să sară de pe clădire pentru a supraviețui. Jos, colegii i-au pregătit o pernă de aer.

Blocul parcă era acoperit cu un strat de plută, atât de rapid s-au extins flăcările. De fapt, autoritățile cred că învelitoarea blocului, una extrem de inflamabilă, a făcut ca incendiul să fie atât de devastator. Administratoarea blocului care s-a făcut scrum este o româncă. Printre lacrimi, ea povestește ce s-a întâmplat.

Spaniolii sunt șocați de ceea ce au văzut.

La lumina zilei, proporțiile dezastrului se văd altfel. Dacă ieri, în această clădire cu aproape 140 de apartamente locuiau zeci de familii fericite, astăzi, a rămas doar structura de beton. Restul e cenușă.

La doar câteva ore după ce incendiul a fost stins, autoritățile spaniole au anunțat că toți locatarii vor fi ajutați și se vor putea muta în alte clădiri.

Proprietarii apartamentelor vor primi ca ajutor sume de ordinul miilor de euro pentru a trece mai ușor peste această catastrofă.

Citește și: Accident cumplit la ieșirea din Râmnicu-Sărat. O persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost rănite

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: