"Deși la munte este vreme de primăvară, pârtiile din stațiuni sunt pline de turiști, iar zăpada rezistă la temperaturi chiar și de 10 grade Celsius. În Poiana Brașov sportivii de ocazie au alunecat toată ziua pe schiuri și pe plăcile de snowboarding. După efortul depus, turiștii iau calea cabanelor din masivul Postăvarul acolo unde fac un popas ca să savureze masa de prânz", a transmis Cristian Sabbagh.

Cum arată meniul schiorilor?

La aproape 1700 de metri altitudine, în masivul Postăvarul, stratul de zăpadă măsoara 40 de centimetri și rezistă, în ciuda temperaturilor de primăvară. Omătul are consistența perfectă dimineața, după prânz zăpada se topește și devine greoaie. Chiar și așa, turiștii nu se dau în lături de la sporturile de iarnă.

"- Cum sunt condițiile?
- Sunt bune. Cel puțin sus sunt bune, spre jos, la altitudine mai joasă nu e chiar ok. De regulă, după două-trei ore de schiat, luăm o pauză pe pârtie, ne strângem toți prietenii, toți cât suntem și apoi mergem la masă", a spus un turist.

Și că tot vorbim despre mâncare, aproape toți turiștii fac cel puțin o pauză la prânz ca să își potolească foamea după efortul depus pe pârtii. La acest chalet din masivul Postăvarul, bucătarii pregătesc zilnic preparate pentru toate gusturile. 

"Avem patru ciorbe astăzi, la meniu, ciorbă de pui a la grec, de fasole cu ciolan afumat, gulaș de vită, ciorbă de văcuță, coaste marinate, vrăbioară de vițel cu sos, cocoșei de munte, pulpe de rață cu sos de portocale. Prânzul mereu aglomerat, lumea s-a obișnuit. Până la 4 jumate, de la 11 la 4 jumate avem deschisă linia", a spus un bucătar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre turiștii care au făcut un popas la cabană i-am găsit pe Andrei și Laura, doi tineri din București. După câteva ore petrecute la schi, sportivii de ocazie s-au oprit să savureze un prânz în tihnă.

"- Neapărat ați vrut să faceți un popas aici, o pauză?
- Nu poți fără, te epuizează.
- Ați făcut ceva efort?
- Da, dimineață am schiat câteva ture și acum suntem epuizați, trebuie să mâncăm ceva", au spus Andrei și Laura.

La orele prânzului, restaurantul de la cabană era plin de turiști care au lăsat deoparte bețele, schiurile și plăcile de snowboard, ca să își încarce bateriile pentru încă o rundă de efort.

"- Ce ai savurat astăzi?
- O ciorbă de pui a la grec, a fost ce trebuie.
- După câte ture pe pârtie?
- Ne-am dat, mă dor picioarele deja.
- Deci e binevenită pauza asta?
- Da, bineînțeles, e perfect aici locul
- Cât v-a costat prânzul?
- Depinde, cred că în jur de 100 de lei", a spus un turist.

După masa de prânz, turiștii se grăbesc să se întoarcă pe pârtii pentru că instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov se opresc la ora 16.00.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Românii comandă mai multă pizza decât italienii. Suntem pe locul 2 în lume la consumul acestui preparat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: