„Sătui să se interneze în spitalele de stat cu o boală și să iasă cu 10, românii dau fuga la privat. Mai ales că tratamentele și intervențiile sunt fie gratuite, fie decontate în parte de CNAS. Regulile pentru acest tip de servicii medicale se aplică deja de 3 ani dar puțini sunt cei care știu cum funcționează”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Preferă spitalele private în locul celor de la stat

„La stat nu merită! Luăm infecții, am luat bacterie de la ei”, a spus o persoană.

După o experiență neplăcută la un spital de stat, această doamnă a mers să se opereze la privat, mai ales că o parte din cheltuieli a fost decontată prin CNAS.
„Proteza n-am plătit-o. Și în rest am plătit totul, dara meritat! Nu pleci ca de la spitalele de stat. Te duci cu o boală și vii cu 10”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De 3 ani, pacienții pot urma un tratament sau face diverse proceduri și operații la spitalele private, iar o parte din cheltuieli sunt suportate de CNAS.
Spitalele de stat se confruntă de ani de zile cu infecții nosocomiale. Chiar dacă doar două din 10 unități sanitare le raportau, aproape că nu există român care să nu fie speriat că poate lua bacterii și virusuri atunci când trebuie să se interneze.


Între 600 și 21.000 de lei sunt sumele decontate pentru intervețiile la spitalele private, potrivit ultimelor date CNAS.
„Intervențiile decontate de Casă sunt în funcție de specialitățile care sunt agreate de Casa Națională și medicii și medici care sunt full time. Fiecare intervenție are un grad de decontare în funcție de complexitatea cazului și tratament”, a explicat un medic.
O operație cezariană la privat, de exemplu, costă, în medie, între 9.000 și 9.500 de lei. Din această sumă, CNAS acoperă aproximativ 1.800 de lei.
Pacientul poate primi mai mult de jumătate din suma plătită, în funcție de complexitatea intervenției.
Una dintre cele mai cerute proceduri la spitalele particulare de boli cardiovasculare este cea prin care se verifică starea arterelor care irigă inima. Pentru aceasta pacientul plătește 50% din costul total, adică în jur de 1.400 de lei.
Cele mai recente statistici arată că 7 din 10 români merg într-o clinică privată pentru o consultație în regim ambulatoriu.

Citește și: VIDEO- Decesul fulgerător al lui Mile Povan o șocat o întreagă comunitate. Ce ar fi dus, de fapt, la moartea artistului de 31 de ani?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: