„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se întrunește astăzi pentru a judeca presupusele acte de răzvrătire și indisciplină ale Arhiepiscopului Tomisului. Totodată, ÎnaltPreasfințitul Teodosie a ajuns în atenția mai marilor bisericii și pe motiv că ar fi adus neliniște în rândul credincioșilor. Ce urmează să se întâmple știe colega mea, Mădălina Bichir”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

ÎPS Teodosie, în fața Sfântului Sinod

„Astăzi, Arhiepiscopul Tomisului este judecat pentru răzvrătire, indisciplină, dar și presiune publică și pentru că a tulburat pacea din viața bisericii și asta pentru că a militat pentru ridicarea rangului Arhiepiscopiei Tomisului la Mitropolie, deși nu ar îndeplini aceste criterii. Demersul său a fost refuzat pentru prima dată în anul 2003, însă, în ultimii doi ani, ÎPS Teodosie a revenit cu insistențele. În plus, acesta a chemat la post și rugăciune colectivă timp de trei zile credincioșii pentru a-și susține cauza și pentru ca Mitropolia Tomisului să fie în sfârșit recunoscută. Totodată acesta i-a îndemnat pe credincioși să se roage atât pentru el, cât și pentru Patriarhul Daniel, astfel încât acesta să ia astăzi cele mai bune decizii. Conflictul dintre Arhiepiscopul Tomisului și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române este însă unul mai vechi. După ce ÎPS Teodosie a făcut o serie de afirmații mai puțin ortodoxe sau mai puțin în concordanță cu credințele bisericii, totodată putem vorbi și despre ipoteza unui joc al puterii.

Dacă ne gândim că odată ce ar obține rangul de mitropolit, ÎPS Teodosie ar fi cu un pas mai aproape de obținerea patriarhiei. Rămâne însă de văzut ce se va stabili astăzi și cum ar putea fi pedepsit Arhiepiscopul Tomisului. Însă, el are și susținători, unul dintre ei este Gigi Becali, care a venit astăzi aici, la patriarhie”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- ÎPS Teodosie face din nou declarații controversante: "Bărbații fără barbă sunt ciuntiți!"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: