„Prima săptămână de primăvară vine cu vreme caldă în mare parte din țară. Dar luna martie nu va fi lipsită de lapoviță și ninsori. Când va ninge și unde, aflăm de la colega mea, Ellvira Costache, care se află chiar acum la sediul ANM”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Prognoza meteo actualizată

Ellvira Costache: Chiar acum, alături de mine se află Oana Păduraru, meteorolog de serviciu, care ne va oferi toate informațiile.

Cum va fi săptămâna aceasta?

Oana Păduraru: Ne așteptăm, din punct de vedere termic, la încă două zile cu temperaturi foarte ridicate în zona țării noastre, cu maxime cuprinse, în general, între 8 și 18 grade, iar temperaturile minime, pe parcursul nopților imediat următoare, noaptea de luni spre marți și marți spre miercuri, cuprinse, în general între 0 și 8 grade, valori ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, iar în cursul zilei de miercuri deja, treptat, valorile termice vor fi în scădere și acestea vor scădea până spre finalul acestei săptămâni. Se vor apropia de normele perioadei cu maxime cuprinse între 5 și 14 grade și temperaturi minime, în general, între minus 5 și 4 grade.

Ellvira Costache: Unde va fi cel mai cald?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Caz șocant în Severin! Și-a ucis mama din cauza drogurilor

Oana Păduraru: Cel mai cald ne așteptăm deocamdată să fie în partea de vest a țării unde și până acum am avut cele mai ridicate valori de temperatură. Maximele pot ajunge luni și marți până la 19-20 de grade, iar cele mai scăzute valori termice se vor menține în continuare în depresiuni și în partea de nord, nord-est a țării.

Ellvira Costache: Înțelegem că de săptămâna viitoare vor reveni ninsorile. Unde și cât va ține vremea rea?

Oana Păduraru: Chiar și în această săptămână, pe crestele montane va ninge la altitudini mai joase. Vor fi precipitații mixte, dar, într-adevăr și pe parcursul săptămânii viitoare va exista o răcire a vremii. Temperaturile vor fi din nou în scădere după ce la începutul săptămânii va exista o ușoară creștere din punct de vedere termic și ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare, dar tot în zonele montane pentru că în zonele joase de relief vor predomina ploile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: