Bărbatul din Germania ar fi avut peste două sute de vaccinuri „din motive private” pe o perioadă de 29 de luni, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Lancet Infectious Diseases.

Citește și: Alertă în spitale! Mai mulți copii au fost duși la spital cu suspiciune de rujeolă, în Bistrița-Năsăud

Bărbatul de 62 de ani, din Magdeburg, Germania, nu a avut „niciun semn” că ar fi fost infectat vreodată cu virusul care provoacă COVID-19 și nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, au spus cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg.

Ce spun oamenii de știință despre bărbatul vaccinat anti-COVID de 217 ori?

"Observația că nu au fost declanșate efecte secundare vizibile în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate", spun realizatorii studiului citat de Irish Examiner.

Savanții au luat la cunoștință despre cazul bărbatului într-un reportaj din mass-media și au întrebat dacă ar putea studia răspunsul corpului său la avalanșa de vaccinuri.

„Am aflat despre cazul lui prin articole din ziare”, a spus dr. Kilian Schober. "L-am contactat apoi și l-am invitat să se supună diferitelor teste în Erlangen. A fost extrem de interesat să facă acest lucru.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Există o confirmare oficială pentru 134 dintre aceste vaccinuri, inclusiv opt vaccinuri diferite, a spus echipa de medici.

Vaccinul anti-COVID, apă de ploaie?

Bărbatul a fost supus diferitelor analize de sânge în ultimii ani și le-a dat medicilor permisiunea de a evalua rezultatele acestor analize...

"Am putut folosi aceste probe pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare.

Am constatat că nu au fost declanșate efecte secundare vizibile în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare, ceea ce indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a adăugat dr. Schober.

Cercetătorii s-au uitat la testele de sânge anterioare pe care le-a făcut bărbatul și, de asemenea, au examinat probe de sânge pe măsură ce a continuat să primească vaccinuri suplimentare.

Dr Schober a continuat: „El a fost supus unor teste de sânge în ultimii ani, ne-a dat permisiunea de a evalua rezultatele acestor analize. În unele cazuri, probele au fost înghețate și am putut să le investigăm noi înșine. De asemenea, am putut să prelevăm noi probe de sânge când bărbatul a primit o vaccinare suplimentară în timpul studiului", arată sursa citată.

Nu a scăzut imunitatea organismului după avalanșa de vaccinuri

"În general, nu am găsit nicio indicație pentru un răspuns imunitar mai slab, mai degrabă dimpotrivă", spun medicii. „Am putut folosi aceste mostre pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cercetătorii au descoperit că sistemul imunitar al germanului de 62 de ai era deplin funcțional.

Anumite celule imunitare și anticorpi împotriva virusului care provoacă COVID-19 (Sars-CoV-2) au fost prezenți la niveluri considerabil mai mari în comparație cu persoanele care au primit doar trei vaccinuri, a raportat echipa.

„În general, nu am găsit nicio indicație pentru un răspuns imunitar mai slab, ci dimpotrivă”, a spus unul dintre autorii studiului, Katharina Kocher.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si