"Bagajul din avion trebuie protejat cu orice preț, este deviza după care se ghidează mulți români. În timp ce unii folosesc folia aliementară pe care o au prin casă, alții se trezesc la aeroport că trebuie să plătească o sumă destul de mare pentru înfolierea unui singur bagaj", a transmis Cristian Sabbagh.

Înfoliatul bagajelor, sport național

Pe acest domn l-am surprins în aeroport, în timp ce își înfolia o sacoșa de rafie.

La fel ca el, tot mai mulți sunt cei care vor cu tot prețul să își protejeze bagajul, chiar dacă nu au lucruri de valoare în el.

"Mai mult le infoliem din cauza benzilor, că le rup, le aruncă. Nu e prima dată cțnd mergem cu ele și le-am găsit majoritatea rupte", a spus un român.

49 de lei, atât costă înfolierea unui bagaj în aeroport. Așa că pasagerii preferă să vină cu propria folie. Unii încep procesul direct în aeroport, cum este și cazul acestei doamne, alții pregătesc bagajul încă de acasă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar că practica înfolierii bagajului nu se regăsește în prea multe țări europene, spun specialiștii.

"Faptul că o vedem la noi și în țări din Asia și America Latina arată că spunem cumva în continuare la coada. Asta arată unde ne situam noi pe circuitul turistic de a rămas în continuare aceasta grijă a românilor. Majoritatea aeroporturilor din tarile mari s-au schimbat mult în ultimii 10-20 de ani și regulile fac în asa fel încât să existe tot mai puține probleme în urma manipulării", a declarat Alexandru Dincovici, antropolog.

Anul acesta se estimează că vom ajunge la un număr de aproximativ 16 milioane de pasageri care vor tranzita cel mai mare aeroport din țară.

Citește și: VIDEO- Cât de sigur este zborul cu avionul? Explicațiile lui Emil Dobrovolshi, unul dintre cei mai cunoscuți piloți români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: