"Ultima lună de iarnă a fost cea mai călduroasă din istorie. Nici primăvara nu începe mai bine: în vestul țării au căzut cantități uriașe de grindină și s-au produs inundații. Și ninsorile fac parte dintr-un tablou care ne arată schimbările meteo extreme. Drept dovadă, ciclonul care aduce precipitații și răcește vremea în România tot nu coboară temperaturile la valori normale", a transmis Cristian Sabbagh.

Se răcește, dar tot este mai cald decât ar trebui

O furtună cu grindină a lovit județul Arad. În doar câteva minute, gheața a acoperit mai multe localități. S-au înregistrat precipitații de 34 de litri pe metrul pătrat. La mai puțin de 100 de kilometri distanță, în Timiș, a plouat cu găleata.

În localitatea Ohaba Română apele au acoperiit o suprafață de 2 mii de metri pătrați și 15 curți.

În zonă au căzut, într-un timp scurt, 25 de litri pe metrul pătrat. Și temperaturile s-au diminuat simțitor. Însă chiar și aici e un paradox, spun meteorologii.

"Deși se înregistrează scăderi aduse de acest sistem frontal, acest ciclon mediteranean, care a adus și aceste cantități de precipitații... Această răcire care oricum caracterizează niște temperaturi mai mari, totuși, rămân peste normal, va fi urmată după 2 zile de o nouă încălzire, cu maxime până în 17 grade", a declarat Cristina Nichita, meteorolog.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În zonele înalte a nins în ultimele ore. Culmea e că în plină iarnă au fost săptămâni întregi fără zăpadă în multe localități montane.

Am încheiat deja cea mai călduroasă lună februarie din istorie. Este a noua la rând cu recorduri de temperaturi.

Citește și: Lacrimi de durere pentru Geanina! Mama ei vrea ca vinovatul să fie închis :”Fiica mea putrezește, iar șoferul e bine-mersi”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: