Este anchetă de proporții, după ce doi piloți au adormit, chiar în timpul zborului din sud-estul Sulawesi către capitala Jakarta, pe data de 25 ianuarie, se arată într-un raport preliminar al Comitetului național pentru siguranța transporturilor (KNKT).

Piloți adormiți manșă

Imagine reprezentativă pentru un avion.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Miliardarul Rupert Murdoch, o nouă căsătorie la vârsta de 92 de ani! Cine este femeia cu 25 de ani mai tânără?

Ce scrie în raport?

Bărbații ar fi dormit în jur de 30 de minute, în timp ce în raport se arată că unul dintre ei nu dormise suficient cu o noapte înainte.

Raportul, consultat vineri de AFP, a fost încărcat pe site-ul agenției la sfârșitul lunii februarie. Acum, agenția indoneziană de siguranță aeriană a cerut îmbunătățirea mecanismelor de monitorizare a oboselii piloților.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Piloți adormiți manșă

Imagine reprezentativă pentru un avion.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce pedeapsă a primit îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei? Doi copii au trecut prin chinuri groaznice, după ce au fost abuzați

Incidentul a dus la o serie de erori de navigație, dar cei 153 de pasageri și patru însoțitori de bord ai avionului Airbus A320 nu au fost răniți în timpul zborului de două ore și 35

de minute, informează RFI. Totul a fost doar o minune!

Filmul incidentului ce se putea transforma într-o clipă în tragedie

La aproximativ o jumătate de oră după ce avionul a decolat, căpitanul a cerut permisiunea secundului său să se odihnească, cererea fiind aprobată. Copilotul a preluat apoi comanda aeronavei, dar și el a adormit din greșeală, se arată în raport. La câteva minute după ultima transmisie înregistrată de copilot, centrul de control zonal din Jakarta a încercat să contacteze aeronava, însă acesta nu a primit niciun răspuns. 

La 28 de minute după ultima transmisie înregistrată, pilotul s-a trezit și a realizat că prietenul său dormea și că aeronava nu se afla pe traiectoria de zbor corectă. Acesta și-a trezit imediat colegul, a răspuns apelurilor din Jakarta și a corectat traiectoria de zbor, se arată în document. Avionul a aterizat în siguranță după incident. 

KNKT a îndemnat compania să creeze proceduri detaliate pentru a efectua verificări adecvate și regulate în cabina de pilotaj și să se asigure că piloții și echipajul de cabină sunt bine odihniți înainte de zboruri.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si