,,Cea mai aglomerată porțiune de pe Valea Prahovei s-ar putea bloca! De vină sunt două porțiuni din drumul care face legătura între Predeal și Azuga, care au început să se surpe. O expertiză făcută de specialiști arată că structura de rezistență a șoselei a fost afectată, iar trepidațiile produse de mașini ar putea duce la o tragedie'', a transmis Christian Sabbagh.
Drumul către munte o ia la vale
Două porțiuni din zidul de sprijin al Drumul Național 1 s-au surpat, iar în unele locuri carosabilul a început să o ia la vale. Greutatea mașinilor care tranzitează zona afectează și mai mult breteaua dintre Predeal și Azuga, iar bucățile de piatră care suțin peretele se desprind extrem de ușor și se prăbușesc în șanț.
,,Probleme mai grave sunt în această zonă unde din cauza surpărilor marginea drumului a început să se deniveleze, iar o parte din el chiar a luat-o la vale. Au apărut însă și găuri uriașe în locuri unde în mod normal ar trebui să fie zid de susținere'', a transmis Adrian Jătăreanu, reporter Știrile Kanal D.
Fără să știe de pericol, mii de șoferi trec zilnic pe această porțiune din Drumul Național 1.
Deși experții au avertizat asupra pericolului, autoritățile nu au delimitat zona pentru a evita producerea unei tragedii.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
,,Noi nici nu știm, noi trecem pe ea și deodată scapi în ea. Dispare că se duce în jos cu totul.Trebuie urgent făcute că dacă se închide șoseaua asta aia ne mai trebuie că și așa e ca și închisă'', a spus un martor.
,,Vă dați seama că e un dezastru, câteva mașini s-ar duce. Și s-ar bloca practic și drumul național? Da, normal. Când e un accident se blochează două-trei ore, dapăi un dezastru să cadă o porțiune dintr-o bandă, vă dați seama, paralizează'', a spus alt martor.
Citește și: FOTO- S-au întors ninsorile la munte! Zăpada a acoperit totul în Poiana Brașov și pe Valea Prahovei
Potrivit administratorilor drumului, în 2022 a fost realizată o expertiză tehnică, iar specialiștii au constatat că zidul de sprijin, lung de 136 de metri, trebuie refăcut complet.
„Colapsul se poate produce în orice moment cu consecințe greu de evaluat asupra siguranței circulației rutiere: blocarea circulației rutiere pe banda Brașov-Ploiești, accidente rutiere”.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
,,Până nu se întâmplă un incident, nu putem face nimic, când se întâmplă incident, atunci se și aplică o remediere. Placa, structura, asfaltul la cât trebuie să reziste, la tonajul care trece pe acolo și supratonaj'', a spus un martor.
Problemele s-ar putea remedia odată cu reabilitarea șoselei. CNAIR a lansat o licitație, însă deocamdată nu a fost ales constructorul.