,,Bunătățile tradiționale românești atestate sunt expuse zilele acestea la Târgul ''Poftim din România" dedicat satului românesc, organizat în Sectorul 4 al Capitalei de Ministerul Agriculturi și Dezvoltării Rurale. Acolo se află și colega mea, Mădălina Bichir. Bună ziua, Mădălina!’, a transmis Cristina Dorobanțu.

Bunătăți românești pentru toate gusturile

,,Bun găsit tuturor! Așa cum spuneai și tu, sunt o mulțime de produse tradiționale.

Aici muzica răsună în boxe.

Primii clienți au apărut deja, iar știți că există acea vorbă românească, nicio masă fără pâine la români, așa că am găsit și noi aici o pită de casă făcută ca pe vremea bunicii, dar mai multe despre ea ne va spune chiar cel care o produce.

Bună ziua, aș vrea să ne spuneți unde produceți această pâine și cum de este ea atestată tradițional?

Deci producem pâinea în localitatea Boiu, județul Mureș. Îi pâine produs tradițional după cum o vedeți e așa mare o coacem la lemne și nu facem industrie totu-i la lent, îi traditional, deci nu are, o puteți duce la analiză. Orice deci nu are eu nu are nimic are făină, apă, drojdie și cartof.

Atât asta o astfel chită mare, cum zicem o chită undeva trage la vreo patru-cinci kilograme.

Deci totul la mine e la cântar mai avem în afară de pâine cu care este produs tradițional aici avem cozonacul care este produs tradițional de minister.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Avem doboș și avem aici grilaj asta e un cozonac un gureș secuiesc îi zicem noi begli cu nucă sau cu mac cel mai bine se de pâinea cel mai bine.

Aici la târg o să mai găsiți și o mulțime de brânzeturi tradiționale, produse din carne, care la fel sunt atestate traditional, de asemenea a găsit și fructe proaspete, legume proaspete, iar pentru cei care vor să se îndulcească aveți aici o grămadă de sortimente de miere.

Ele sunt produse tradiționale, dar mai multe ne va spune chiar cel care produce mierea.

Citește și: VIDEO- Târgul mucenicilor, în Capitală. Pofticioșii își pot satisface toate gusturile, fie că sunt specifice Munteniei sau Moldovei

Bună ziua, aș vrea să ne spuneți cu ce ați venit la târg!

Am venit cu numeroase produse de înaltă calitate. Chiar acreditate, produs montan, miere de munte, de cea mai bună calitate, polen crud polen uscată, păstură, lăptișor de matcă,apilarnil, o miere foarte interesantă de zmeură și oțetar, miere de pădure, salcâm de munte, de cireș și o miere foarte rară.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Fiecare sortiment de miere se produce într-o perioadă anume ale anotimpului și practicum, practicăm această meserie cu mare drag și cu mare pasiune tot ce faci în viață e bine să faci cu multă pasiune.

Cât costă un borcan cu miere?

Între 30 și chiar 100 de lei. Diferite sortimente de miere, fiecare are câte un anumit, preț și o poveste în spatele acestei frumoase etichete care se produce cu mare drag.

Cea mai bine vândută care este salcâm, izmor din Delta Dunării, manea de pădure umană de stejar foarte rară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: