Teoriile conspiraționale au fost prezente în familia regală din Marea Britanie dintotdeauna. În prezent, familia regală se confruntă cu mai multe teorii ale conspirației.

Aceste zvonuri lansate în tot spațiul public au apărut după ce, în mediul online, ar fi apărut mai multe poze cu prințesa Kate, care s-ar fi demonstrat a fi false.

De aici până la a crea teorii conspiraționale a fost doar în pas.

Pe platformele sociale circulă diferite idei care o pun pe prințesa Kate, dar și pe familia regală, în ipostaze deloc plăcute. 

kate middleton

Unde este prințesa Kate?

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Totuși, familia regală nu a oferit niciun răspuns public cu privire la adevărata situația a prințesei Kate Middleton, soția prințului moștenitor, William. Iar pe buzele tuturor se află întrebarea: Unde este prințesa Kate?

Unde este prințesa Kate?

Pentru a clarifica teoriile conspiraționale din familia regală, am luat legătura cu Cristian Pîrvulescu, politolog, care ne-a oferit un punct de vedere, de specialitate, cu privire la întreaga situație generată de prințesa Kate.

cristian pîrvulescu

Cristian Părvulescu, politolog

[Sursa foto: Facebook- SNSPA]

Este o încercare de a le aduce la nivelul de înțelegere și la experiența oamenilor obișnuiți, a ceea ce se crede că sunt oameni obișnuiți. Sigur că este o încălcare a intimității familiei regale, dar evident, familia regală nu mai dispune de același spațiu privat de care dispun ceilalți. Și în orice caz, astăzi, spațiul privat este din ce în ce mai limitat. În fond, toate aceste teorii ale conspirație nu pleacă de la o fotografie care a fost pusă pe rețelele sociale, ci pleacă de la informațiile legate de internare, de operație.

Toate aceste lucruri au fost comunicate de o manieră să spunem tradițională. Ori în epoca internetului e nevoie de mai mult decât atât. E nevoie de mai multe informații. Nu același lucru s-a spus, de exemplu despre rege. Deși este bolnav, a făcut o operație, pentru că acolo comunicarea a fost ceva mai intensă pentru a contracara o astfel de situație, a explicat Cristian Pîrvulescu, politolog.

Cristian Pîrvulescu a continuat explicația cu privire la teoriile conspiraționale din prezent, corelându-le cu teoriile conspiraționale care au încolțit casa regală, dintotdeauna. 

În primul rând, se datorează dorinței lor de a păstra o linie clară, de separație, între viața publică și viața privată. Sigur e familia regală, dar nu vorbim de rege, nu vorbim de regină, vorbim despre soția prințului moștenitor. Ca urmare, un spațiu al vieții private ar trebui să fie respectat. Probabil o decizie pe care au luat-o din punctul ăsta de vedere, dar evident, se speculează masiv, tocmai asta, cum sigur majoritatea oamenilor nu cred în teoriile conspirației, mă refer la aceste teorii ale conspirației în general, comunicarea familiei regale este acceptată cu destul de multă simpatie. Nu trebuie să uităm însă că există o istorie, o istorie de acum aproape trei decenii, este istoria conflictului dintre prințul Charles și prințesa Daiana. Atunci, teoriile conspirației au înflorit și înainte de decesul prințesei și după decesul prințesei și evident, tentația unora de a folosi acest aceste teorii ale conspirației inclusiv pentru a-și face publicitate este foarte mare, a explicat Cristian Pîrvulescu, politolog. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citește și: VIDEO-Prințesa Kate a recunoscut că fotografia a fost editată! Palatul s-a văzut nevoit să ceară scuze în mod public. „La fel ca mulţi fotografi amatori, experimentez și eu ocazional editarea''

Concluzia este că teoriile conspiraționale care sunt create și răspândite în mediul online nu sunt reale, fiind doar strategii pentru publicitate. De exemplu, teoriile conspiraționale care au apărut la moartea prințesei Diana nu au fost niciodată demonstrate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si