Kim Jong Un, care a supervizat testarea din cadrul noului tip de rachetă hipersonică , pare să fi luat din nou în greutate după ce slăbise spectaculos în timpul pandemiei de Covid-19.

Cele mai recente imagini cu dictatorul nord-coreean îl arată mult mai plinuț decât anterior, abdomenul său ieșind din jacheta de piele, potrivit Daily Mail.

Citește și: Bomba nucleară submarină, testată de cel mai periculos dictator din lume

Dictatorul a fost văzut săptămâna aceasta și într-o excursie cu „cea mai iubită” fiică a sa, Ju Ae, despre care serviciile secrete sud-coreene spun că va fi succesoarea lui Kim Jong-un.

Liderul suprem din Coreea de Nord, apariție surprinzătoare

Liderul suprem din Coreea de Nord, alături de fiica sa

[Sursa foto: Daily Mail]

Greutatea lui Kim Jong-un, secret de stat

Imaginile vin după ce experții au sugerat că scăderea în greutate a bărbatului de 40 de ani ar fi putut să însemne probleme ascunse de sănătate, apărute pe fondul pandemiei de Covid.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În timp ce regimul comunist păstrează sănătatea lui Kim ca un secret bine păzit, de-a lungul anilor au apărut rapoarte că ar putea suferi de hipertensiune arterială, diabet și colesterol ridicat. 

Liderul suprem din Coreea de Nord, apariție surprinzătoare

Liderul suprem din Coreea de Nord, apariție surprinzătoare

[Sursa foto: Daily Mail]

Teste militare amenințătoare

Kim Jong Un, a supervizat o serie de exerciţii de tir implicând "lansatoare de rachete multiple de mari dimensiuni", potrivit KCNA.

A fost, potrivit aceleiaşi surse, "testul la sol al unui motor cu combustibil solid pentru un nou tip de rachetă hipersonică cu rază medie de acţiune".

La sfârşitul lui 2023, Phenianul a anunţat că a efectuat o serie de teste la sol ale unei noi clase de motoare cu combustibil solid pentru a-şi echipa rachetele balistice cu rază medie de acţiune (IRBM).

Potrivit experţilor, rachetele care folosesc acest tip de combustibil sunt mai manevrabile şi mai sigure, în comparaţie cu cele cu combustibil lichid.

În cazul rachetelor cu combustibil solid, nu este necesară să se facă plinul înainte de lansare, astfel că desfăşurarea lor este mai rapidă şi, prin urmare, face mai complexă identificarea şi distrugerea lor de către un eventual adversar.

În 2023, Coreea de Nord raportase deja că a testat cu succes prima sa rachetă ICBM cu combustibil solid- categorie cu cea mai importantă rază de acţiune din arsenalul nord-coreean-, văzând-o ca un progres major pentru forţele de contraatac nuclear ale ţării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si