În minutele următoare aflăm că rețetele de post pot fi la fel de gustoase precum cele de dulce. Alina Laufer sare in ajutorul pasionaților de gătit cu soluții pentru cele mai ușoare si mai delicioase rețete din această perioadă. Urmează rubrica de gătit, a transmis Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO-Rubrica ,,Să crești mare'', cu Alina Laufer: rețetă de frigărui, ușor de preparat

Să crești mare-rețetă gustoasă de mâncare de urzici

,,Sărut mâna pentru masă! Bună ziua dragii mei! Astăzi o să facem o mâncare clasică, o mâncare tradițională, o mâncare de primăvară, mâncare de urzici. Avem nevoie în primul și în primul rând de urzici, pe care le-am cumpărat din piață, le-am curățat le-am spălat în foarte multe ape și le-am opărit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

De asemenea, am păstrat și zeama, apa în care au fiert urizicile, apă, usturoi puțină făină și mălai, ca să facem o mămăligă. Ceapa o tăiem, putem să o înăbușim puțin înainte, putem să o fierbem împreună cu urzicile.

Între timp, pentru că ne place să lucrăm rapid, o să facem și puțină mămăliguță, punem sare, adaug la început mai puțin mălai, lasă să fiarbă bine, după care pun mălai cât mai vreau, ca să se întărească tapa. S-a înmuiat așa că o să punem și urzicile și punem și zeamă.

Urzicile noastre au fiert, așa că o să le amestecăm cu un mixer vertical și cu doi căței de usturoi.

Vom adăuga puțină făină la zeama rămasă, o punem în urzici și le mai dăm într-un clocot, ca să se lege bine toată compoziția.

Mâncarea noastră este gata. Miroase exact ca în bucătăria bunicii. Este momentul să o așezăm în farfurie, dragii mei, vă rog să introduceți urzicile în dieta dumneavoastră.

Dacă cei mici nu vor să le mănânce, ascundeți-le, puneți-le într-un sos pesto, să știți că este minunat un pesto de busuioc cu spanac și cu urzici. Multe idei putem dezvolta de la aceste verdețuri minunate! Poftă bună și ne vedem data viitoare!''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: