Serviciul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării a transmis, vineri seara, că împușcăturile care au loc în regiunea Moscova sunt "provocarea serviciilor speciale ale lui Putin".

Servicul de informații de la Kiev, Defense Intelligence of Ukraine (DIU), a precizat că recentul atac terorist din Moscova este o provocare conștientă a regimului lui Putin, anticipat de comunitatea internațională.

Citește și: Atac terorist într-un mall din Moscova. Cel puțin 40 morți, iar 100 de oameni sunt luați ostatici

Ipoteză șocantă: Putin a orchestrat măcelul de la mall-ul din Moscova

Andrii Yusov, reprezentant DIU, a declarat pentru Ukrainska Pravda că Vladimir Putin are experiență în orchestrarea unor "lovituri teroriste" pe care le atribuie altora.

„Aceasta este o provocare conștientă a serviciilor speciale ale lui Putin despre care ne-a avertizat comunitatea internațională. Tiranul Kremlinului și-a început cariera cu asta și vrea să o încheie în același mod: săvârșirea de crime împotriva cetățenilor săi”, a spusn Yusov.

Atacul armat de vineri, 22 martie, a avut loc la un concert al trupei Piknik în mall-ul Crocus din Krasnogorsk, regiunea Moscova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile ruse raportează că un număr necunoscut de oameni au fost uciși și răniți. Biletele la concert s-au epuizat, deci aproximativ 2.000 de persoane ar fi putut fi în sală.

În paralel, o explozie a dus la un incendiu masiv, iar acoperișul sălii de concerte a fost distrus și a căzut peste unii spectatori.

Pe 8 martie, Ambasada SUA în Rusia și Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit au avertizat despre posibile atacuri teroriste la Moscova.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1736/20393878/1/moscova-mall.jpg

Legiunea pentru Libertatea Rusiei: Putin este de vină pentru atacul terorist

Legiunea pentru Libertatea Rusiei a postat o declarație în care acuză „regimul terorist al lui Putin” de comiterea recentului atac terorist la o sală de concert din regiunea Moscova.

„Acuzam regimul terorist al lui Putin de tragedia de astăzi. Ne-am confruntat cu manifestări similare ale dictaturii Kremlinului încă din primele zile ale guvernării lui Putin și nu suntem surprinși de încă o provocare sângeroasă”, spun pe Telegram oficialii mișcării anti-Putin.

Legiunea susține că atât atacul terorist, cât și mediatizarea acestuia au fost planificate.

Legiunea a subliniat că atacurile teroriste sunt „o metodă adesea folosită de serviciile de securitate ale lui Putin, pe care nu o sprijinim și împotriva căreia luptăm”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si