Un fenomen ciudat le ține pe femei departe de sala de forță. Gymtimidation este atunci când ne temem să mergem la sport pentru că alții se vor uita insistent la noi. Totuși, sunt și tinere care au trecut de mult peste aceste frici și trag de fiare cu multă ambiție. Cum putem scăpa de celulită și cum trecem peste timiditatea în sală aflăm acum de la două campioane mondiale la fitness, a transmis Simona Pătruleasa.

Ce este fenomenul gymtimidation

Roberta și Ioana sunt campioane mondiale la fitness. Știu exact cum să le ajute pe femeile care își doresc un corp de invidiat.

Studiile arată că deși tot mai multe femei merg la sală, multe încă se confruntă cu fenomenul gym-timidation. Adică se stresează că nu vor ști să folosească aparatele, dar și că ceilalți se vor holba ei.

Așa se face că au apărut sportivi care postează online antrenamente fix pentru oamenii timizi.

Antrenament de picioare pentru fete timide. Fă exercițiile într-un singur colț al sălii sau acasă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Exercițiile simple sunt deci cele mai importante. Iată cum le executăm.

,,Am făcut o genoflexiune, coborâm pe fiecare genunchi, revenim în genoflexiune și ne-am ridicat. Avem grijă ca greutatea să cadă chiar în palmă, iar pe rând ducem palma la umărul opus pentru tonifierea brațelor’’.

Iar abdomenul trebuie lucrat la fiecare antrenament.

Roberta ne explică și care sunt greșelile cele mai frecvente.

Citește și: VIDEO-Amorțeala de dimineață, ce semnifică acest lucru și cum se poate trata? ,,Aceste semne pot ascunde o serie foarte largă de cauze''

,,Nu trebuie să curbăm spatele, spatele trebuie cât mai lipit..alternativ, cot-genunchi, expiră atunci când cotul atinge genunchiul’’, a spus Roberta.

Iar odată ce-și intră în ritm, femeile sunt mai ascultătoare decât bărbații.

Gabriel Toncean, vicepreședintele Federației de Sport:  Întotdeauna femeile au fost mult mai consecvente în ceea ce privește antrenamentul de la sală pentru frumos și pentru dorința de a arăta mai bine.

Apoi, ține doar de noi să ne păstrăm motivația sus. Un sondaj recent arată că în cazul românilor, cheful de a veni la sală ține în medie 4 luni. Iar cea mai aglomerată lună este ianuarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: