,,Cei 4 teroriști care au semănat moartea în mallul din Moscova au apărut pentru prima dată la tribunal. Toți au venit cu fețele tumefiate, unul fiind chiar inconștient, dar a fost adus într-un cărucior cu rotile. Întrebat de bătăile aplicate deținuților, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a refuzat să răspundă. Atenție! Sunt imagini și informații care vă pot afecta emoțional'', a transmis Christian Sabbagh.

Teroriști agresați de ruși

Indivizii care au ucis peste 140 de oameni vineri seara au fost aduși legați la ochi la judecată. Forțele de ordine îi țineau cu capul în jos pe 3 dintre ei. Al patrulea a venit în cărucior cu rotile, cu medicul după el, și părea inconștient. Nu era în stare nici măcar să deschidă ochii. Cu fețele tumefiate, cei 4 par în stare de șoc. În imaginile surprinse în momentul arestării, indivizii capturați aproape de granițele cu Ucraina și Belarus arătau cu totul altfel, deși tratamentele brutale la care au fost supuși au început imediat după ce au fost prinși. Rușii i-au tăiat unuia dintre ei urechea, iar acum, la tribunal, a apărut cu un bandaj. Un altul tremura de frig când a fost interogat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În doar 3 zile, starea celor 4 s-a degradat vizibil. Fostul locțiitor al lui Putin, Dmitri Medvedeev, a spus chiar că ei ar trebui uciși, împreună cu cei care i-au ajutat. Dar Kremlinul încearcă să arunce vina asupra Ucrainei pentru acest atentat, deși organizația teroristă stat islamic l-a revendicat deja.

Citește și: Vladimir Putin acuză Ucraina pentru atentatul terorist de lângă Moscova. Președintele rus implică și SUA în acțiunea care a luat 140 de vieți

Dar localitatea în care au fost prinși se află și lângă frontiera cu Belarusul, iar ambasadorul acestei țări la Moscova chiar a precizat că grănicerii bieloruși au avut misiunea de a-i împiedica pe fugari să părăsească Rusia. Președintele francez, care a decis să ridice la maximum nivelul de alertă, cere Rusiei să nu mai arate cu degetul Ucraina.

La Moscova, liderul de la Kremlin a fost filmat ieri, în ziua de doliu național, în timp ce se afla în biserică, unde a aprins lumânări și și-a făcut cruce.

Iar la mallul groazei, autoritățile au organizat o ceremonie de comemorare a celor care au fost uciși vineri seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: