,,Românii sunt mari consumatori de pizza, iar cifrele recente arată că suntem pe locul 2 în Europa la numărul de comenzi. Iar bucătarii caută tot felul de rețete atipice. Colega mea Iulia Dumitrașcu a descoperit câteva variante de pizza la care sigur nu v-ați fi gândit vreodată'', a transmis Simona Pătruleasa.

Variante atipice de pizza

Iulia Dumitrașcu: În ceea ce privește preparatele culinare, doar imaginația este limita, dar stați liniștiți bucătarii au din plin.

În această dimineață mă aflu într-o pizzerie din Dumbrăvița, lângă Timișoara și îl am alături de mine pe șef Petru Manciu, care face furori în mediul online cu rețetele mai moderne de pizza.

Cu ce propunere vi tu de pizza, acum în perioada postului? Suntem curioși.

Petru Manciu: Păi de post mâncăm ce ne dădeau bunicii noștri și am făcut așa o cremă. De asta e prima de post, așa să zic, o cremă de fasole, în care am pus un pic de cimbru, un pic de usturoi, un pic de ceapă.

Am întins-o pe blat da și după aia am făcută ceapă caramelizată cu boia și am preferat-o deasupra și dacă nu ținem post și dacă nu ținem post.

Uite ce facem, luăm niște slăninuță din asta frumos așa și întindem și gata s-a terminat cu postul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu mai avem post.

Iulia Dumitrașcu: Mergem mai departe, pentru că vorbeam de rețete speciale. Ce altceva mai avem pe masă?

Petru Manciu: Deci aici am făcut o pizza cu o cremă de mazăre. Se numește pizzelina, unde are cremă de mazăre, mazăre proaspătă.

Aici avem o pizza cu ton proaspăt, unde am copt ceapă în cuptor, am caramelizat-o da, am făcut-o cu un pic de oțet balsamic, am făcuto un pic  acruță și am făcut o cremă de ceapă, care-i baza în locul sosuluide pizza, am adăugat tonul proaspăt și ceapă murată.

Avem și o variantă care pare mai simplă, dar nu e neapărat simplă. Păi tot o nebunie de a mea.

Aici avem așa avem o cremă de anghinare, o ceafă stsagonată, copa se numește și are un pic de straceatela și are și niște roșii uscate.

Citește și: VIDEO-Exemple de meniuri în post, de la un nutriționist. Ce alimente ne îngrașă în post, dar și ce putem mânca în cantități mai mari

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Acolo dacă vezi înăuntru, astăzi niște pizze mai altfel mai gurme așa să zic așa, în care mie îmi plac foarte mult și vi le recomand și cel mai important de menționat este faptul că aluatul este diferit față de ce suntem noi obișnuiți.

Aluatul este baza și cheia succesului de antropizerie, trebuie să ai aluat maturat, da, eu am un aluat aici maturat minim, minim 48 de ore acuma în fucție de ce făină și cum vrei să lucrezi, dar pizza Italia nu zice așa.

Trebuie să mai ceri una atât de lejeră, trebuie să fie.

Iulia Dumitrașcu: Îți mulțumim mult de tot! Cu siguranță ne-ai făcut poftă o să vă mai spun, doar că genul acesta de pizza costă între 38-50 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: