După 40 de ani se schimbă nu doar corpul, ci și gusturile noastre. Vrem mai puțin și mai bun, iar asta se aplică și la haine. Astăzi, la rubrica Tu Dai Moda, vedem cum alegem piesele vestimentare când înaintăm în vârstă și ajungem la un anumit statut, a transmis Cristina  Dorobanțu.

Garderoba după 40 de ani

Gabi- Maria, astăzi vorbim despre modelul unei femei rafinate, care poate a trecut de o anumită 35-40 de ani, nu mai vrea să arunce banii pe haine pe care apoi să le dea deoparte, ci vrea să se îmbrace conform statutului la care a ajuns. Cum să facă treaba asta?

Maria- Consider că doamnele care au ajuns la o bursă și au ajuns într-un punct în care își doresc să aibă o garderobă care să se combine foarte bine între ele, recomandarea mea este să implementeze și să-și achiziționeze piese statement și foarte bine conturate ca și stil, deci puține și bune.

Gabi- Hai să vedem, care e prima piesă pe care o găsim din capsula pe care o vom alcătui.

Din punctul meu de vedere avem neapărat nevoie de o rochie, o rochie poate fi în genul acesta am ales o paletă cromatică în zona aceasta de bej, de maro, de puțin bleu, de top, de ce nu și mi se pare că e o rochie pentru o doamnă plus 35/40, pentru un eveniment ori și care și la care putem adăuga un mantou din 100% cașmir.

Citește și: VIDEO-Sunetul care alungă stresul. Românii au găsit noi moduri de a-l elimina din viețile lor. Ce presupune această terapie inedită

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După o anumită vârstă, ne spune Maria, nu mai investim impulsiv în haine. Vrem o garderobă mai mică, dar mai eficientă stilistic, piese puține, din care ies multe ținute. Până și îmbrăcămintea de casă se schimbă pentru o vacanță pentru, un weekend la munte.

Maria-Aici avem o variantă de pantalon palază foarte larg din lână și cașmir, care mi se pare că se potrivește extrem de bine tiparului de doamnă plus 40 de ani. Este o variantă largă, foarte comodă, dar care se mulează și foarte bine pe corp și în același timp o bluză reguler, care la fel mi se pare că pică bine indiferent de conformație. Dacă avem bustul foarte mare dacă avem puțină burtică sau nu pică drept din lână merină.

Gabi-Mi se pare că varianta asta de haine de weekend din tricot arată mai bine pe doamnele peste o anumită vârstă.

Într-adevăr asta am sesizat și eu că arată mult mai bine hainele din tricot exprimă și foarte multă finețe. Finețea e cuvântul de ordine în acest moment al vieții, iar stiliștii spun că sunt trei lucruri care nu se mai potrivesc nimănui după
40 de ani hainele.

Într-o măsură prea mica, brand-urile mari la vedere și blugii rupți după 40 de ani.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Maria- Consider că e important să investim în piese calitative și durabile care să ne țină o viață încă patruzeci de ani de acum și în pe premiza aceasta mizând și pe jachete foarte calitative și din țesături naturale pentru că acestea sunt țesăturile care se menține în timp avem o jachetă loropiana care are guler din și deșenșila iar ea iese din cașmir și vicunia iar piesa de rezistență ar trebui să fie un costum de calitate.

Ca să puteți face diferență mai bine între un costum de zi și de business și un costum de seară mai ceremonios am aici două variante, am o variantă de sacou de ceremonie tuxedo cu reverșhal din mătase pe care îl puteți purta exact într-o idee de genul cu un papion.

Stai cu o cămașă cu plastron și mai avem o variantă de sacou și costum business, care din punctul meu de vedere și el ca și croială poate fi purtat doar pe timp de zi și într-o situație de business, la o întâlnire, la birou în cazuri.

Este un sacou cu dungi în primă instanță și pentru că este un sacou bleumarin. În principiu blomarinul și dungile se potrivesc în mare parte doar pe timpul pe timpul zilei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: