Cutremurul a fost estimat inițial ca având o magnitudine de 5,9 grade, iar ulterior a fost revizuit la 5,7 grade, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM). 

Au avut loc și replici ale seismului, cea mai puternică replică având o magnitudine de 4,1 grade.

Citește și: VIDEO- Alertă la barajul Bicaz după cutremur. ISU Neamț a făcut verificări amănunțite

Nu au fost raportate pagube sau răniți în urma cutremurului, care s-a resimțit și în capitala Greciei, Atena, dar și în insula sudică Creta, conform Express.co.uk.

Unde a fost epicentrul cutremurului din Grecia

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 5,7 a lovit sudul Greciei în largul coastei vestului Peloponez, transmite Ekathimerini.com.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cutremurul a avut loc vineri dimineață și a fost centrat sub fundul mării, lângă insulele Strofades, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de orașul vestic Patras, potrivit Institutului Geodinamic din Atena.

Cutremur în Creta, vineri 29 martie

Cutremur în Grecia, vineri 29 martie

[Sursa foto: Pexels.com]

Efthymios Lekkas, profesor de geologie și management al dezastrelor la Universitatea din Atena, a catalogat cutremurul drept un „eveniment superficial” care „pare să nu fi afectat infrastructurile clădirilor sau oamenii”.

Athanasios Ganas, directorul de cercetare la Institutul Geodinamic al Observatorului Național din Atena, a oferit, de asemenea, asigurări că nu există niciun pericol după acest seism.

„Locuitorii din Peloponez nu trebuie să fie îngrijorați”, a spus el. „Amploarea cutremurului este în limitele așteptărilor pentru zona în care a avut loc seismul ”, a spus el, explicând că acesta a avut loc la granița dintre plăcile eurasiatice și africane.

Cutremurul a avut loc la granița dintre plăcile eurasiatice și africane. 

Cutremurul a avut loc la granița dintre plăcile eurasiatice și africane. 

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si