La vârsta de 38 de ani, Maria și pruncul pe care îl purta în pântece au murit. Tragedia s-a petrecut la 24 de ore după ce femeia însărcinată a fost internată, acuzând mai multe dureri.

Cum s-ar fi petrecut tragedia? Reacția conducerii spitalului: "Fiecare viață este prețioasă și pierderea unei ființe dragi este o durere inimaginabilă".

Tragedia de la maternitatea din Bacău. Reacția spitalului

În urmă cu o zi, Maria s-a stins pe patul spitalului. Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în patru luni, a fost internată la maternitatea din Bacău pentru că acuza dureri.

După 24 de ore de la internare și o operație de 12 ore, atât Maria, cât și pruncul nenăscut, au murit.

Partenerul Mariei face declarații cutremurătoare despre moartea acesteia. Acesta spune că trei doctori i-ar fi pus câte un diagnostic diferit Mariei, care, din păcate, s-a stins din viață după ce a suferit două stopuri cardiorespiratorii, după ce a ieșit din operație.

Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în

ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a declarat îndurerat partenerul femeii pentru Digi24.

Citește și: VIDEO-Inteligența artificială, ajutor în cazul suferinței. Cât de periculos este, dar mai ales cum ne poate afecta acest lucru

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

maria gravida bacau si parter

Maria și partenerul de viață

[Sursa foto: Facebook]

Conducerea spitalului ar fi publicat un comunicat de presă în care relatează detalii despre starea pacientei de la momentul internării, până la deces. Potrivit bacau.net, Spitalul Județean Bacău a relatat cum s-ar fi petrecut, de fapt, tragedia.

" În lumina evenimentelor recente, vă comunicăm cu responsabilitate și transparență, detaliile esențiale ale cazului medical din 15-16.03.2024. Pacienta în vârstă de 38 de ani cu sarcină de 16 săptămâni s-a prezentat pe data de 15 martie 2024, în jurul orei 6:30, la serviciul de Urgențe în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău. Pacienta s-a prezentat pentru următoarele motive: febră, mialgii, cefalee, iar cu o zi înainte a prezentat dureri abdominale și vărsături

...

La prezentarea în Maternitate, pacienta a fost examinată clinic și ecografic de către medicul de gardă și s-a stabilit “sarcină săptămâna 16 oprită în evoluție”.

Pacienta a rămas internată pentru supraveghere și intervenție adecvată.Pacienta a prezentat dureri accentuate în etajul superior abdominal.

S-a constituit echipa medicală formată din doi medici ginecologi și un medic ATI. Au examinat din nou pacienta și s-a considerat necesar examen de chirurgie generală. A fost accesat telefonic medicul de gardă de la Chirurgie Generală care a recomandat un set de analize și investigații imagistice, respectiv o radiografie toracică și s-a exclus cauza pulmonară a sindromului febril, precum și o ecografie abdominală prin care s-a evidențiat o cantitate nu prea mare de lichid pericolecistic (în jurul colecistului).

...

În timpul laparoscopiei, s-a întâmplat avortul spontan al fătului oprit în evoluție și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală în sfera ginecologică. Pacienta a rămas internată pe ATI din Blocul Medico-Chirurgical. Evoluția în dinamică a parametrilor biologici anunța o stare de agravare a pacientei. Pacientei i-a scăzut mult PH-ul organismului, iar analizele privind lactatul şi bicarbonatul erau în afara limitelor normale.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

femeie gravida bacau

Maria, femeie însărcinată care a murit

[Sursa foto: Facebook]

Scorul ATI indicând o stare de agravare fulminantă, s-a administrat medicația și perfuzia de reechilibrare hidroelectrolitică adecvată. În jurul orei 2, s-a instalat un stop cardio-respirator care a răspuns la manevrele de resuscitare cardio-respiratorie. S-a continuat medicația și susținerea funcțiilor vitale. În jurul orei 6:30-7 dimineața, s-a instalat cel de-al doilea stop cardio-respirator care nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipa medicală, s-a declarat decesul pacientei.

Î n prezent este o anchetă penală desfăşurată de Poliţia Bacău. Medicina Legală a efectuat necropsia şi a emis un certificat constatator al decesului. S-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Iaşi. A fost o evoluţie fulminantă spre gravitate din primele rezultate ale anchetei, nu cauza ginecologică a determinat această evoluţie. Diagnosticul medicului legist a fost şoc toxico-septic, coagulare intravasculară diseminată şi sarcină oprită din evoluţie.

Fiecare viață este prețioasă și pierderea unei ființe dragi este o durere inimaginabilă. Ne exprimăm sincerele regrete și compasiunea față de familia îndurerată și cei dragi ai pacientei", s-ar arăta în comunicatul transmis de Spitalul Județean Bacău, potrivit bacau.net.

  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si