„Papa Francisc se opune mamelor surogat! Un nou document publicat de Vatican arată că această practică este considerată o amenințare la adresa demnității umane. Asta în contextul în care tot mai multe celebrități de la Hollywood aleg să apeleze la mame purtătoare”, a transmis Christian Sabbagh.

Papa Francisc se opune mamelor surogat

Vaticanul a publicat recent documentul "Dignitas infinita”, la care a lucrat timp de cinci ani.

Printre lucrurile menționate ca fiind încălcări ale demnității umane se numără maternitatea de tip surogat. Suveranul pontif s-a arătat împotriva acestei practici încă din luna ianuarie, când a cerut să fie interzisă la nivel internațional.
„Este o violare gravă a demnității femeii și a copilului bazată pe exploatarea necesităților materiale ale mamei purtătoare. Un copil este întotdeauna un dar, nu reprezintă baza unui contract comercial”, spunea Papa Francisc.
Declarația Papei a venit la scurt timp după ce o tânără în vârstă de 32 de născută prin intermediul unei mame surogat, a trimis o scrisoare la Vatican prin care a susținut ca acest lucru a dus la formarea unor traume majore.
Practica mamelor surogat este tot mai des întâlnită, în special în Statele Unite. Femeile care doresc să devină mame purtătoare trec prin testări fizice și psihologice și pot câștiga peste 150.000 de dolari de la viitori părinți.

Citește și: Casa regelui Charles din Viscri, redeschisă pentru vizitare! Ce îi așteaptă pe turiști? "Mă simțeam intrat într-o lume suprarealistă"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Kim Kardashian se numără printre vedetele care au apelat la o mamă surogat, după ce a avut probleme de sănătate. Aceasta are doi copii prin intermediul procedurii și atât ea, cât și una din mamele sale surogat, au vorbit deschis despre subiect.


Și Paris Hilton a apelat la o mamă purtătoare. Vedeta are doi copii, iar ambele sarcini au fost ținute secrete.
Documentul publicat luni are 20 de pagini și cuprinde o listă de practici moderne față de care Vaticanul se opune. Printre acestea se numără avortul, teoria identității de gen și operațiile de schimbare de sex.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: