„Zidul Plângerii din Ierusalim a fost curățat, iar bilețelele credincioșilor către Dumnezeu au fost scoase și îngropate. Locul de pelerinaj unde creștinii își pun speranța este acum gata să primească noi dorințe”, a transmis Christian Sabbagh.

Zidul Plângerii, șters și curățat de lacrimi

A început curățenia generală pentru Paștele evreiesc la Ierusalim. Sub directa supraveghere a rabinului șef, peticele de hârtie, pe care stau scrise rugămințile și dorințele credincioșilor, sunt extrase cu migală din crăpăturile zidului.

Este o tradiție care are loc de două ori pe an pentru a fi făcut loc altor mesaje scrise de credincioși pentru Cel de Sus.
Pentru că religia iudaică interzice distrugerea oricărui obiect pe care este scris numele lui Dumnezeu, biletele sunt îngropate apoi pe Muntele Măslinilor.

Citește și: VIDEO- Recoltarea sparanghelului, grăbită de căldura din acest an. De sărbători, leguma se va găsi pe toate rafturile

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Practica de a lăsa mesaje scrise se pare că datează încă din 1743, an în care se menționează oficial că dorinţele se împlinesc mai repede dacă sunt scrise de mână pe bucăţele de hârtie.
Mai mult de un milion de mesaje sunt puse în zid anual și nu doar de credincioșii evrei, ci şi vizitatorii străini lasă astfel de mesaje.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: