Nu există sărbătoare de 1 Mai fără tradiționalul mic. Iar ca să fie siguri că îl cumpără cât mai proaspăt, mii de oameni și-au făcut cumpărăturile ieri și aseară, în ajun de petrecere. Carmangeriile  aproape că nu au mai putut face față numărului mare de clienți care s-au înghesuit să își umple pungile cu caserole de carne tocată.

Cererea a fost atât de mare încât în doar câteva ore, magazinele au rămas fără marfă, a transmis Simona Pătruleasa.

Bătălia pentru mici

În această carmangerie din Craiova, 7 persoane par insuficiente pentru servirea clienților. Cozile din fața galantarelor nu se mai termină, iar cererile pentru mult râvniții mici aproape depășesc oferta magazinului.

De teamă că nu vor mai apuca să cumpere produsele proaspete, unii s-au așezat la rând încă de la deschiderea carmangeriei. Chiar și așa, în doar câteva ore, carnea tocată sau caserolele cu mici au dispărut din vitrine.

Citește și: VIDEO- Vremea de pe litoral se anunță capricioasă. La ce să se aștepte turiștii care petrec 1 Mai la mare?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Andrei Ștefanache, administrator carmangerie Craiova Se caută produsele proapsete, micii, cârnații proaspeți, cârnații afumați. De la începutul dimineții până acum am comercializat o tonă jumătate de mici. Am epuizat stocurile.

Alții s-au mulțumit cu produse pe care nu le aveau pe listă, doar-doar să nu rămână fără carne pe grătare.

,,S-a terminat marfa, da. Asta este, am apucat ce am apucat, asta am luat.

Ați apucat ce ați vrut? Mai puțin, mai trebuia, dar atât a mai rămas''.

,,Carnea de oaie, care nu-mi place. Cea mai bună e de porc, cea mai sfântă. Și-ați luat carne de oaie pentru că nu ați mai găsit de porc? Da, din păcate'', au spus clienții.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Pentru că cele două mari Sărbători, Paștele și 1 Mai  pică în acceași săptămână anul acesta, clienții scot mai mulți bani din buzunar ca să aibă pe masă carnea tradițională. O caserolă cu 20 de mici costă, în medie, 26 de lei. Pasta de mici ajunge la 25 de lei kilogramul, iar cârnații pentru grătar costă 27 de lei/ kg. Când trag linie, cumpărătorii își dau seama că aceste cheltuieli depășesc bugetul pentru sărbători.

Goana după mâncare nu se termină aici. Comercianții se așteaptă ca și astăzi carmangeriile să fie neîncăpătoare, pentru că mulți nu au apucat să cumpere carnea pentru grătare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: