La începutul lunii aprilie un caz revoltător cutremura sistemul medical. În cadrul secției ATI, de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, s-ar fi înregistrat 17 decese în cursul a doar patru zile.

Ca urmare a situației tragice, Ministerul Sănătății ar fi început o anchetă. De asemenea, Colegiul Medicilor a făcut cercetări pentru a afla cauzele în care s-au produs decesele, dar și cum au profesat medicii acuzați.

La ce concluzie a ajuns Consiliul Medicilor, potrivit informațiilor transmise de news.ro?

Colegiul Medicilor, decizia luată în urma cercetărilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală

Liana Pleș, președintele Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), a oferit detalii despre ancheta desfășurată în cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, după ce, în patru zile, în cadrul secției ATI, s-au înregistrat 17 decese.

În urma cercetărilor, s-a constatat că procedurile medicale necesare au fost respectate de medici. Comisia ar fi audiat 23 de doctori și a analizat toate cele 17 decese pentru a stabili cum s-au petrecut tragediile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Caz șocant în Suceava! Cadavrul unui tânăr de 26 de ani a fost găsit pe un drum județean. Cum s-a petrecut tragedia?

oameni la spital

Ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul celor 17 pacienți decedați în patru zile la Spitalul Pantelimon?

[Sursa foto: istockphotos]

”Comisia a analizat caz cu caz toate cele 17 cazuri de decese şi a audiat 23 de medici, respectiv toţi medicii din secţia de ATI, dintre care bineînţeles că am reţinut pe cei care au fost prezenţi şi în legătură cu cazurile respective.

Comisia a constatat că toate cazurile, absolut toate cazurile care au ajuns în ATI, reprezentau cazuri critice în stare foarte, foarte gravă, majoritatea transferuri din alte secţii ale spitalului, unele după mai multe luni de spitalizare. Câteva care au venit deja cu stop resuscitat sau neresuscitat din afara spitalului şi într-un caz, a fost vorba şi de un transfer dintr-un alt spital, al unui caz depăşit, al unui caz foarte grav care s-a prăpădit în aceeaşi zi(...) Din această analiză în toate cele 17 cazuri nu a existat niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere de la aceste protocoale sau că cineva în mod intenţionat, mai ales că în unele cazuri sunt consemnări din partea mai multor medici chiar în aceeaşi zi ar fi făcut un act deliberat de a suprima sau de a reduce în scopul criminal”, a declarat Liana Pleș, conform  news.ro.  

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, e declarat că medicii implicați în tratarea pacienților decedați au desfășurat un act medical corect. De asemenea, ea a adăugat că orice greșeală ar trebui plătită.

Citește și: Ireal ce a putut face o mamă din Bihor, după ce și-a ucis fiul! Femeia a sunat la 112, dar nu pentru a se preda. Polițiștii au descoperit imediat adevărul

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

spital

Ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul celor 17 pacienți decedați în patru zile la Spitalul Pantelimon?

[Sursa foto: istockphotos]

”Este o situaţie fără precedent, o situaţie care a adus grave prejudicii relaţiei de încredere între medic şi pacient şi consider că noi, la Colegiul Medicilor Bucureşti, avem datoria, avem responsabilitatea de a veghea ca actul medical să se desfăşoare în condiţii corecte, ca actul medical să fie făcut în folosul pacientului(...) Este adevărat că absolut toţi cei care greşesc trebuie să plătească. Deci întotdeauna greşelile trebuiesc recunoscute, corectate şi cei care fac aceste greşeli trebuie să răspundă. Dar în acelaşi timp, ca şi Colegiu al Medicilor din Municipiul Bucureşti, suntem aici ca, dincolo de vegherea actului medical, să respectăm onoarea corpului medical şi considerăm că în condiţiile în care ceea ce s-a cercetat aici dovedeşte că actul medical a fost un act corect, că medicii şi-au făcut datoria şi nu uitaţi, vorbim despre medici din ATI, medicii din ATI sunt medici a căror încărcare profesională şi grad de burnout este ieşit din comun, este una dintre specialităţile deficitare în toate spitalele din Bucureşti, presiunea care este exercitată asupra medicilor din anestezie şi terapie intensivă este una de excepţie, este una dintre cele mai grele şi cu mare responsabilitate dintre specialităţile medicale”, a declarat Cătălina Poiană despre situația din Spitalul Sfântul Pantelimon, conform  news.ro.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si