VIDEO - La Psiholog, cu Cristian Andrei. Unde petrecem Paștele când suntem în cuplu?
Sărbătorile de Paște reprezintă o ocazie ideală pentru a afla în ce stadiu se află relația de cuplu.
Sărbătorile de Paşte reprezintă cel mai bun prilej de a afla în ce stadiu se află relaţia de cuplu. Este o ocazie în care poţi remarca ce fel de relaţie ai cu partenerul şi încotro se îndreaptă ea, în funcţie de cum sărbătoriţi. Colega mea, Mădălina Bichir, a discutat cu psihologul Cristian Andrei și a aflat cum își dorește un cuplu modern să petreacă sărbătorile de Paște, a transmis Cristina Dorobanțu.
Mădălina- Masa de Paște ar trebui să aducă toată familia la un loc, inclusiv familiile partenerilor, dar ce facem în momentul în care un partener vrea să petreacă cu familia lui, iar celălalt cu părinții lui?
Cristian Andrei- Sună a motiv de divorț, nu? Tocmai de Paște ar fi trist să se întâmple așa ceva. Deși unele cupluri practică vechea metodă un an la noi, altul la voi, uneori nici nu mai apuci următorul an, așa că e mai înțelept ca acest cuplu să încerce să împace ambele familii, pentru că e vorba de bucuria părinților, de a vedea pe copiii lor lângă ei, cu riscul de a considera că dacă copilul meu nu vine, să petreacă de Paște cu mine, e vina partenerei sau a partenerului lui.
Citește și: Este păcat mare să mănânci asta în Săptămâna Mare! Ce alimente trebuie să eviți înainte de Paște?
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ca să nu se întâmple astfel de fenomene neplăcute, este bine să împărțim aceste ore și zile, că sunt mai multe zile de Paște, în niște intervale, care să îi onoreze și pe unii, și pe alții dintre părinți.
Este indicat să nu stai nici prea mult. Se știe că în cuplurile care au dificultăți cu socrii, cu soacra, cu cât petreci mai multe ore, cu atât există riscul să degenereze atmsofera mai mult și e bine să ne împărțim.
Totuși există parteneri care aleg să petreacă separat cu propriile familii. Ce spune acest lucru despre cuplu? Dacă amândoi convin asupra acestui lucru, dacă sunt foarte uniți cu familia de origine, sunt mulți frați și familia de origine nu are prea mulți musafiri de Paște, da este ok să te duci.
Mădălina- Dacă distanța dintre familii e prea mare, aici ce se poate face?
Cristian Andrei- Aici se poate face același lucru, pentru că din principiul tinereții, tinerețea înseamna și mobilitate, poți să te deplasezi. Nu petreci sărbătorile pascale că să dormi sau să o iei ca pe o vacanță. E în primul rând un tribut adus lui Iisus și apoi familei. Și câteva minute dacă petreci cu familia aceea e minunat.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Mădălina- Partenerii aleg să petreacă separat sau sunt influențați de familiile de origine?
Cristian Andrei- De obicei e la mijloc presiunea chiar din partea familiei de origine. Băieții sunt mai sensibili la această presiune. În sensul că socra mare e faimoasa nu concepe să nu îl aibă pe fiul sau alături de ea cu ocazia sărbătorilor și începe să îl șantajeze, începe să facă teorie, să spună lucruri care sunt dureroase pentru cei tineri și de aceea recomandarea mea e că dacă ești părinte și ei nu ajung la ține de Paște, să poți să vorbești cu ei.